GALERIE FOTO. Ce laudă urbaniștii? Proiectul unui atelier auto de la țară

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     2317 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar compus dintr-un atelier auto și un magazin universal, propus în satul Recea Cristur, a întrunit toate laudele în cea mai recentă ședință a Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj. Și a trecut ca prin brânză. 

Recea Cristur se află în nordul județului Cluj. Distanța dintre Cluj-Napoca și localitatea Recea Cristur este de aproximativ 50 de kilometri și poate fi parcursă cu mașina într-o oră. Sursa foto: Google Maps

„Este un proiect care arată foarte bine. Felicitări, domnule coleg!”, i-a transmis arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, lui Mihai Racu, de la Arhi Box Design din Cluj, proiectantul lucrării.

Lucrarea a fost foarte apreciată și de arh. Tulogdy Laszlo, membru în Comisia de urbanism de la CJ, care a arătat că proiectul se încadrează foarte bine cu arhitectura zonei.

Chiar și Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a lăudat proiectul. Tișe conduce ședințele de urbanism și e rareori mulțumit de prezentările imobiliare. De multe ori are întrebări de genul: „Ce e ăsta? Alt cartier chinezesc?” sau „În mansarda asta veți merge în genunchi?”.

Ei, de data asta, Tișe a fost senin și a spus: „Într-adevăr, proiectul ăsta arată foarte bine. Felicitări, domnule arhitect! Propun un aviz favorabil”.

Proiectul a primit 8 voturi din partea membrilor Comisiei de urbanism și merge mai departe în următoarea etapă.

În față este magazinul universal, iar în spate este atelierul auto. Sursa foto: Randări Arhi Box Design 

Lângă școala primară din sat

Obiectul lucrării, elaborarea PUG pentru construirea unui atelier auto , constă în reglementarea unui teren de formă neregulată, orientat pe direcția est-vest.

Parcela se află în zona centrală a satului și are în partea vestică front la drumul județean 109A, în partea nordică și estică se învecinează cu proprietăți private (școala primară Recea Cristur), iar la sud este delimitată de un curs de apă.

1.400

de metri pătrați este suprafața totală a parcelei pe care urmează a se construi atelierul auto și magazinul universal.

Parcela care face obiectul PUZ are o suprafață de 1.400 de metri pătrați și se află în proprietatea Ioanei-Maria Drăgan. Asupra parcelei a fost înscris un drept de superficie pe o durată de 99 de ani în favoarea s.c. Infario Fortis s.r.l.

Prin proiect se dorește corectarea limitei unității teritoriale de referință, astfel încât aceasta să se
suprapună pe limita cadastrală, în vederea construirii unui atelier de întreținere auto și a unui magazin universal,
contribuind la susținerea profilului funcțional al zonei centrale.

Conform memoriului tehnic prezentat, principala arteră de circulație în zona studiată este DJ 109A, din care se realizează accesul auto pentru atelierul de întreținere auto și accesul pietonal pentru magazinul universal.

Pentru facilitarea accesului pe parcelă, proiectantul s-a gândit să realizeze două rampe de acces peste rigola aflată între drumul județean și terenul studiat.

Potrivit prezentării, rampa de acces pentru magazinul universal va fi dimensionată în așa măsură încât să permită poziționarea unui rastel de biciclete și să permită staționarea autovehiculelor pentru clienții magazinului universal fără să blocheze traficul auto pe drumul județean.

420

de metri pătrați reprezintă spațiul verde destinat dezvoltării, adică 30% din suprafața totală a terenului studiat.

Spațiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa un minim de 30% din suprafața totală și vor cuprinde exclusiv
vegetație (joasă, medie și înaltă).

Regimul de înălțime propus: S (subsol)+ P (parter) + M (mansardă). Proiectantul a gândit și un număr de 6 locuri de parcare.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.