GALERIE FOTO. Ce bunătăți poți găsi la târgul „Produs de Cluj” din acest an. Îți spunem prețurile

Autor  admin   în       2 years în urmã  

O nouă ediție a târgului „Produs de Cluj” s-a deschis în parcarea supermarketului Supeco, din cartierul Mănăștur. Târgul s-a deschis în acest weekend și, potrivit organizatorilor, este dedicat sărbătorilor pascale. 

Ce poți găsi la târgul din acest an

La târgul de primăvară „Produs de Cluj” din parcarea Supeco sunt prezenți aproximativ 30 de expozanți, mici întreprinzători locali și producători direcți. Aceștia au pus la dispoziția clujenilor preparate alimentare din lapte și carne, inclusiv specialități de brânzeturi și produse de carmangerie, miere de albine, sucuri și siropuri naturale, turtă dulce, prăjituri și pâine de casă, ba chiar și sarmale.

O porție de sarmale cu carne de porc (350 de grame) costă 25 de lei. Tot atâta costă și o porție de sarmale cu păsat. 

De pe standurile asociației „Produs de Cluj” nu lipsesc pastele artizanale, cozonacii, vinurile sau țuica. Artizanii sunt și ei prezenți cu costume populare tradiționale, podoabe lucrate de mână, obiecte de marochinărie sau jucării pentru copii.

Un kurtos kolacs se vinde cu 25 de lei, iar langoșa cu 15 lei. 

Pentru cei mici, dar și pentru amatorii de adrenalină, în incinta târgului va funcționa un parc de distracții, potrivit pentru a petrece momente speciale.

O plimbare de trei minute cu mașinuța face 15 lei. 

Clătita uriașă: 15 lei

Ce prețuri sunt la târg

Media9 îți spune care sunt prețurile la târgul „Produs de Cluj”. Tu decizi dacă sunt mari ori, dimpotrivă, sunt pe măsura buzunarelor tale. Sunt cel puțin trei comercianți de produse din carne și carmangerie (unul din Șura Mare – Sibiu, un altul din Șimleu Silvaniei – Sălaj, al treilea din județul Cluj), iar prețurile diferă. De aceea, ar fi indicat să faci mai întâi o tură pe la toți comercianții și apoi să iei o decizie. Așadar:

  • un kilogram de cârnați – între 50 și 60 de lei;
  • un kilogram de cârnați uscați afumați – 75 de lei;
  • un kilogram de caltaboși – 35 – 40 de lei;
  • un kilogram de șuncă „Cordiș” – 55 de lei;
  • un kilogram de slănină afumată – între 38 și 60 de lei;
  • un kilogram de piept afumat – 50 – 60 de lei;
  • un kilogram de pecie afumată – 55 de lei.

La produsele din lapte, prețurile sunt următoarele:

  • un kilogram de telemea de oi: între 40 – 50 de lei;
  • un kilogram de telemea de oi maturată: 50 – 60 de lei;
  • un kilogram de cașcaval: 75 de lei;
  • un kilogram de brânză de burduf: 60 de lei;
  • un kilogram de caș proaspăt din lapte de vacă: între 35 – 40 de lei.

Sunt mai mulți comercianți cu brânzeturi, așa că recomandarea de mai sus rămâne valabilă. La târg este prezent și un mic producător din Secuime cu niște super-bunătăți de cașcaval și brânză maturată mai multe luni, care te întâmpină cu un slogan foarte haios:

„Vârsta nu are relevanță doar dacă ești brânză! 🙂

Pâine de casă: un kilogram costă 11 lei.

În parcarea de la Supeco – Mănăștur, mai sunt comercianți care vând fructe și legume, vinuri, podoabe lucrate de mână, cojoace și articole de marochinărie, obiecte lucrate din lemn și jucării pentru cei mici, lavandă și articole realizate din această plantă.

DECLARAȚIE:

„Mănășturul s-a dovedit a fi gazdă bună pentru târgul Produs de Cluj, motiv pentru care am decis să așezăm <caravana> aici, într-o perioadă în care creștinii vor serba Învierea Domnului. Dorim, astfel, să le oferim tuturor vizitatorilor ocazia de a se aproviziona pentru masa de Paște cu produse tradiționale, proaspete, sănătoase și certificate”.

Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Târgul de primăvară „Produs de Cluj” din parcarea Supeco este deschis până vineri, 14 aprilie, între orele 9:00 și 21:00 și este organizat de Consiliul Județean Cluj, având ca partener principal TETAROM SA.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.