GALERIE FOTO. „Casa fără colțuri” din Andrei Mureșanu. Imobilul cu o arhitectură spectaculoasă, care se vinde cu 2 milioane de euro

O casă deosebită din cartierul clujean Andrei Mureșanu, cu o arhitectură originală și spectaculoasă, plină de verdeață, este scoasă la vânzare pe un cunoscut site de vânzări imobiliare din lume: sothebysrealty.com.
Casa fără colțuri
Imobilul respectiv este fără colțuri, are cinci camere, patru băi, bucătărie, spațiu tehnic, spălătorie, dressing, jacuzzi, plus un spațiu destinat divertismentului, toate dezvoltate pe o suprafață utilă de 445 de metri pătrați și o curte de aproximativ 4.000 de metri pătrați.
Cei care au lucrat la această casă, arhitecți și proiectanți, pare că și-au pus toată imaginația la contribuție, iar constructorii au făcut o treabă excelentă. Materialele sunt din piatră naturală, din tâmplărie din lemn de zadă siberiană, marmură și stuc venețian. Unele piese din interiorul acestui imobil sunt placate cu aur sau platinate.
Iar stilul arhitectural este Art Nouveau. Probabil că, din acest motiv, a fost descrisă ca fiind „casa fără colțuri”. Exagerând puțin, sau poate un pic mai mult :-)), imobilul aduce cu casa hobiților din „The Lord of the Rings”. Doar un pic.
Revenind. Potrivit anunțului agenției, prețul de vânzare este de 2 milioane de euro. E adevărat, o sumă de neatins pentru majoritatea românilor.
Dar iată care este anunțul agenției imobiliare:
„Locația se dorește a fi o evadare din agitația orasului, o oază de liniște, situată la 5 minute de centrul Clujului, în cartierul Andrei Mureșanu.
De la intrare suntem atrași de gardul din fier forjat lucrat manual în stil medieval, realizat din frunze și elemente organice stilizate care se înfășoară în jurul stâlpilor de praf de piatră.
Aleile sunt realizate din piatră cubică de granit, datând din perioada interbelică și care dau valoare curții.
Grădina cu alei întortocheate are o vegetație luxuriantă. Baza casei este sculptată manual și finisată cu praf de piatră care dau impresia unor rădăcini de mangrove. Imobilul are trei intrări: două în față și una în spatele casei. Ușa de la intrare, precum și tâmplăria din toată casa, sunt din lemn de zadă siberiană cu vitralii inserate.
Vitralii în toată casa, lucrate manual
Vitraliile se găsesc în toată casa și sunt realizate manual folosind tehnica Tiffany. În holul de la intrare, suntem întâmpinați de tavanul care îți dă impresia unui vârtej. La parter găsim un birou cu intrare direct din exterior, un dressing, un dormitor, o baie și un hol secundar.
La demisol, imobilul dispune de o cameră tehnică, o spălătorie și un depozit. La mezanin, este bucătăria complet mobilată și utilată. Clădirea <crește>, se desfășoară ca un organism, din interior spre exterior, <curge> și se adaptează. Așa cum o descrie arhitectul ca fiind <casa fără colțuri>, linii fluide care se integrează perfect în peisajul cartierului.
La etajul 1, sunt două dormitoare, două băi și un dressing. Patru uși cu vitralii tematice – fiecare cameră reprezintă un anotimp. În hol se află un copac stilizat care ține locul balustradei format din 70.000 de bucăți de mozaic Bisazza tăiate, lipite și asortate manual, cu frunzele căzute pe podeaua de marmură.
Stuc venețian, cu ornamente și corpuri de iluminat placate cu aur de 24 de carate
Zona matrimonială este formată dintr-un dormitor vopsit cu stuc venețian, cu ornamente și corpuri de iluminat placate cu aur de 24 de carate (socol, ornamente de pat, candelabre), o baie cu duș, un blat din marmură roșiatică, decorat cu mozaic Bisazza placat cu platină.
O altă baie este dotată cu o cadă și are un perete format din două plăci de marmură periată, curbate în oglindă, televizor încorporat în oglindă, toaletă dotată cu funcție de spălare și uscare. Spre mansardă urci pe scări acoperite cu marmură, fiecare treaptă având o formă diferită, fiind prelucrată manual.
Mansarda este un spațiu deschis, compusă din trei zone funcționale distincte delimitate de un stâlp central decorat în stil Art Nouveau, care are la bază un panou de mozaic rotund lucrat manual, placat cu aur de 24 de carate, și care susține tavanul pictat manual în stil Art Nouveau pastelat.
Piesa centrală este barul de 4 metri, cu blat din lemn masiv, partea frontală fiind acoperită cu tablă din cupru.
Cinema la mansardă, cu actori de la Hollywood pe pereți
O altă zonă este cea destinată divertismentului, unde găsim o canapea modulară, un televizor și un ecran de proiecție electric care coboară din tavan.
În a treia zonă găsim o masă rotundă de 12 persoane, care poate fi folosită atât ca loc de luat masa, dar și ca spațiu de discuții. Această zonă se bucură de o priveliște uimitoare asupra Clujului, care poate fi admirată printr-o fereastră uriașă și care urmărește curbura acoperișului.
Tot la mansardă, în spatele barului, găsim o lucrare de artă realizată prin tehnica sgraffito, o tehnică de peste 200 de ani, în șapte straturi de ipsos de diferite nuanțe. Formele sunt fluide, reprezentate prin linii curbe, vitralii, fier forjat și transpune privitorul într-o lume magică plină de rafinament și culoare, lumea filmului și a creațiilor artistice.
Baia de la mansardă are un design unic și se numește <baia cu trei întrebări>. Este realizată cu parchet greso-granit și plăci de mozaic care simbolizează mecanismul din interiorul echipamentului cinematograf.
Casa are două terase în trepte, prima găzduind un jacuzzi cu panoramă deosebită asupra Clujului”, se arată în în anunțul publicat de agenția imobiliară.
Imobilul a fost construit în 2017 și a fost scos la vânzare în cursul anului trecut.
Sursa foto: sothesbyrealty.com