GALERIE FOTO. Cabane babane: patru etaje! Arhitectul e și unul dintre beneficiari

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     4909 Vizualizări.  

Ne-am obișnuit ca arhitecții să fie cei care realizează proiecte imobiliare, pe care mai apoi să le prezinte în comisiile tehnice de urbanism de la consiliul local sau județean. Sunt însă cazuri în care unii arhitecți sunt și realizatorii, dar și beneficiarii acestor proiecte. Ceea ce, să spunem, nu e nici ilegal, nici imoral.

Este vorba și despre acest proiect, care urmează să fie discutat în următoarea ședință a CTATU, de joi, 12 octombrie, de la Consiliul Județean.

3.000

de metri pătrați este suprafața totală a parcelelor studiate pentru acest proiect.

Proiectul propune introducerea unui teren de 3.000 de metri pătrați din extravilan în intravilanul localității Mărișel pentru realizarea unor case de vacanță. Proprietarii acestei suprafețe totale de teren sunt Mihai Cătălin Ciortea, Alexandra Ada Ciortea, Ioana Mona și Raul Gabriel Rus + Alida Vișan.

Alida Vișan este arhitect urbanist în cadrul biroului Via Concept Proiect s.r.l. cu sediul în Florești și cea care a realizat acest proiect.

Sigur, suprafața terenului nu este foarte mare, are doar 3.000 de metri, pe care beneficiarii doresc să edifice patru cabane cu regimul de înălțime D (demisol) + P (parter) + 3 etaje + M (mansardă).

Conform memoriului tehnic, tema de proiectare propune introducerea în intravilan a terenului studiat și construirea unor case de vacanță pe suprafața de 3.000 mp.

În prezent, terenul studiat este liber de construcții, neîmprejmuit și are acces la un drum pietruit.

Detaliile tehnice ale acestui proiect

  • Suprafața construită propusă = 646 mp;
  • Suprafața construită desfășurată propusă = 1.937 mp;
  • Regimul de înălțime propus: D+P+3+M;
  • POT (procentul de ocupare al terenului) propus = 21.53%;
  • CUT (coeficientul de utilizare al terenului) propus = 0.64.

161,5

de metri pătrați va fi amprenta la sol a fiecărei case de vacanță propuse în acest proiect

Pe teren sunt propuse 4 construcții de cazare, fiecare cu o suprafață construită la sol de 161,5 mp si o suprafață desfășurată de 484,5 mp. Suprafața utilă va fi de peste 350 de metri pătrați pentru fiecare cabană. Lux!

În documentația tehnică se mai arată că spațiile neutilizate pentru construcții, terase, circulații, punct gospodăresc sau parcaje vor fi întreținute ca spații verzi plantate cu vegetație de înălțime mică și mijlocie, pentru un ambient plăcut și cu intenția de a păstra calitățile mediului.

152,77

de metri pătrați vor fi cedați domeniului public.

Pentru lărgirea profilului stradal, conform masterplanului Mărișel, beneficiarii intenționează ca suprafața de 152,77 de metri pătrați din terenul studiat să fie trecută în domeniul public.

CITAT

„Din punct de vedere urbanistic, reglementarea zonei va determina dezvoltarea zonei. Toate costurile generate de această lucrare vor fi suportate exclusiv de către beneficiarul lucrării. În ceea ce privește dotarea edilitară, beneficiarul se va racorda la toate rețelele publice existente în zonă și va suporta toate cheltuielile generate de acestea”.

Fragment din proiectul care privește construcția celor patru case de vacanță din Mărișel

Proiectul se află în etapa solicitării avizului de oportunitate pentru elaborarea planului urbanistic zonal.

Sursa foto & randări: s.c. Via Concept Proiect s.r.l.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.