GALERIE FOTO. Aviz favorabil pentru proiectul cu hotel, săli de evenimente, piscină, terenuri de sport și biserică

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     3432 Vizualizări.  

Proiectul cu hotel și trei săli de evenimente, construite pe o suprafață de 109.019 mp (aprox. 10 hectare) în Feleacu, a primit aviz favorabil în ședința de joi, 6 octombrie,

a Comisiei de urbanism a Consiliului Județean (CJ) Cluj. Proiectul include un bazin de înot, terenuri de joacă pentru copii și o bisericuță, ca să poată găzdui nunți de la A la Z.

Proiectul prezentat în comisie de arh. George Gaveniuc se află în stadiul de aviz de oportunitate – introducere în intravilan și elaborare Plan Urbanistic Zonal (PUZ). El a fost avizat favorabil de specialiștii în urbanism care consiliază CJ Cluj, dar cu anumite condițiuni.

3

corpuri de clădire cu destinația sală de evenimente, având un regim de înălțime de parter+mezanin, se vor construi pe acest teren.

Aceste corpuri vor fi deservite de 105 de locuri de parcare, amplasate în partea sudică și nordică a amplasamentului.

În plus, proiectantul a propus un corp de clădire cu destinația spații de cazare în regim hotelier cu un regim de înălțime de maxim D+P+1E. Clădirea va fi deservită de 38 de locuri de parcare, amplasate în vecinătatea sa.

În memoriul tehnic se arată că: 

  • Suprafața construită din totalul celor peste 109.019 mp va fi de 3.456,54 mp;
  • Suprafața căilor de circulație și platforme este de 16.550 mp;
  • Spații verzi amenajate – 89.012,46 mp.

109.019

de metri pătrați are suprafața totală a terenului pe care urmează a se construi hotelul, cele trei săli de evenimente, piscina și terenurile de sport.

Conform destinației stabilite prin PUG, suprafața de 109.019 mp este de zona de pășune – zonă destinată agriculturii. Parcelele nu se află în perimetrul de protecție față de obiective cu valoare de patrimoniu. În vecinătate se află și resortul Wonderland SPA & Restaurant Feleacu.

Terenul aparține firmei Imosteel s.r.l.

Terenul care a generat inițiativa întocmirii unui PUZ aparține societății comerciale Imosteel s.r.l. conform actului de proprietate și nu este grevat cu sarcini.

Patronii Imosteel sunt Tiberiu Horobeț-Zacheu (60%) și Sandra Raslan (40%). Într-o ședință a Consiliului local Feleacu, Horobeț a promis că piscina nu va avea regim de utilizare închis, va fi accesibilă și de către locuitorii din Feleacu.

DECLARAȚIE

„În urma unor discuții și a avizului de oportunitate de la CJ Cluj, s-a stabilit că beneficiarul va realiza, în primă fază, un proiect pentru modernizarea drumului și accesul la parcelă din drumul județean. Terenul are o declivitate destul de ridicată, așa încât pentru cele trei săli de evenimente vom merge pe niște imobile semi-îngropate. Pentru hotel, vom merge cu un acoperiș-terasă înierbat. Tot terenul este în pantă, astfel că vom face niște ziduri de sprijin pentru fiecare imobil. Cu săpătură și taluz”.

arh. George Gaveniuc, autorul proiectului

Arhitectul Radu Spânu, unul din membrii Comisiei de urbanism, a fost interesat de partea de utilități.

„În această zonă este adusă rețeaua de electricitate, în rest trebuie făcută de beneficiar. Pentru partea de canalizare, se va amplasa o microstație de epurare, care va fi pusă în partea de jos a terenului. În zona aceasta se vor colecta și apele pluviale. Alimentarea cu apă se va face de la rețeaua existentă”, a răspuns proiectantul.

Arhitectul șef a cerut o perdea verde de protecție

Arhitectul șef a județului Cluj i-a recomandat proiectantului să gândească o zonă verde de protecție – unde e figurată parcarea – cel puțin pentru zgomotul ambiental.

Este necesar să prevedeți o perdea verde cu cel puțin trei straturi de copaci sau de arbuști, dacă este cazul. Colegele peisagiste ne pot ajuta mai mult pe componenta asta. Cel puțin în această zonă să se creeze un fel de potcoavă care să nu ghideze zgomotul de la cele trei săli de evenimente spre zona de locuințe sau spre Feleac. Este necesară această barieră”, a recomandat Claudiu Salanță.

Cu cele două recomandări (stația de epurare care să fie configurată pe planșe și existența unei perdele verzi), proiectul a ajuns la vot în Comisia de urbanism. Proiectul a fost avizat favorabil cu cinci voturi.

Proiectul a fost realizat de către societatea comercială Auto Gav 2006 s.r.l din Sângeorz Băi, județul Bistrița Năsăud, administrată de arh. George Gaveniuc.

Sursa foto: Randare Auto Gav 2006 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.