GALERIE FOTO Arhitectul șef al județului Cluj, despre capela mortuară din Răscruci: „Uitați cât de bine a ieșit!”

Autor  admin   în       2 years în urmã     3340 Vizualizări.  

Arhitectul șef al județului și-a făcut un obicei din a lăuda case din mediul rural, nou-construite sau renovate, pe care le fotografiază și le postează pe contul său de Facebook. 

Claudiu Salanță s-a remarcat mereu, în ședințele de urbanism, prin încurajarea „frumuseții discrete”, a stilului arhitectonic local, integrat în realitățile rurale și a materialelor specifice de la țară.

De data asta, nu e vorba propriu-zis de o casă, așa cum ne-a obișnuit până acum arhitectul șef, ci de … o capelă mortuară, situată în Răscruci, comuna Bonțida.

„Construcțiile publice trebuie să fie un reper care să ghideze spre o arhitectură de calitate în mediul rural. Printr-o încadrare corectă în contextul rural, o volumetrie adecvată și prin utilizarea unei cromatici și a unor materiale specifice locului (lemn, țiglă ceramică) ies construcții minunate.
Foto: Claudiu Salanță via Facebook
În 2020 prezentam, drept exemplu de arhitectură rurală de calitate, proiectul unui capele mortuare in localitatea Răscruci, comuna Bonțida. Un proiect prin care se dorea crearea unor spații care să te îndemne la meditație, care să respecte solemnitatea momentului puternic încărcat emoțional.
Foto: Claudiu Salanță via Facebook
Uitați cât de bine a ieșit! Felicitări administrației publice locale pentru acest excelent exemplu! Felicitări și constructorului, dirigintelui de șantier și tuturor factorilor implicați în execuție. Cu asemenea lucrări puteți fi mândri! La cât mai multe! Felicitări autoarelor proiectuluiarh. Jutka Jozsa, arh. Adina Sztahura, arh. Anita Deac,” a transmis, pe contul său de Facebook, Claudiu Salanță.
Foto: Claudiu Salanță via Facebook
În periplurile sale prin județ, arhitectul șef a fotografiat și postat zeci de case deosebite.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.