GALERIE FOTO. Aproape o jumătate din copacii plantați în toamna trecută în micul parc din Mănăștur s-au „ars”. Astăzi au fost înlocuiți
Cel puțin 10 arbori din cei 25 plantați în micul părculeț amenajat în cartierul Mănăștur nu s-au prins și au fost înlocuiți, vineri, de către angajații Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP). Totul pe cheltuiala municipalității.
Este vorba despre arborii plantați în micul teren de joacă construit pe strada Grigore Alexandrescu, colț cu Primăverii; aici înainte era o centrală termică dezafectată. Punctul termic situat între marile blocuri din Mănăștur a fost demolat anul trecut, iar din septembrie 2023 a apărut un mic parc foarte apreciat de copii. Locul de joacă este plin de puști în fiecare zi, cu bunicii aferenți 🤗.
950
de metri pătrați este suprafața părculețului din Mănăștur, care a rămas cu o mini-centrală termică în mijlocul ei. Este singura clădire care n-a fost demolată din ansamblul Centralei CT19 deoarece este parte a unui punct trafo.
Ce cuprinde părculețul dintre blocuri:
- alei pietonale;
- spații de joacă;
- zone cu spații verzi.
Dotările micului parc din marele Mănăștur
- un complex de joacă;
- două balansoare pentru două persoane;
- un complex de cățărat (escaladă);
- trei figurine pe arc;
- un carusel;
- o cișmea;
- un complex sport;
- echipament de twister;
- un aparat de fitness pentru șolduri;
- două mese de șah și table;
- zece bănci fără spătar;
- trei bănci cu spătar;
- rastel de biciclete.
1.684.000
de lei, fără TVA, este suma pe care Clujul o achită executantului pentru acest parc; Primăria estimase costurile la aproape două milioane. Firma care a câștigat licitația este Eco Garden Construct, cea care se ocupă și de întreținerea spațiilor verzi din oraș.
Contractul a prevăzut și plantarea a 25 copaci, a unui gard viu și așternerea uni gazon verde. De asemenea, a fost instalat un sistem de irigație pentru noul loc de joacă. Iluminatul și coșurile de gunoi sunt „smart”, iar aparatele de fitness pot fi utilizate și de persoanele cu dizabilități.