GALERIE FOTO. Apă pentru comunele din Munții Apuseni: 9.500 de locuitori din zona montană a județului Cluj vor avea apă curentă

Autor  Tudor Știrbu   în       11 luni în urmã     1156 Vizualizări.  

Administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a participat marți, 12 decembrie, împreună cu directorul general al Companiei de Apă „Someș”, Călin Neamțu, la semnarea contractului de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte a județului Cluj.

Directorul Companiei de Apă Someș s.a., Călin Neamțu (cu fața), și directorul ARL Cluj, Dan Lucian Mihancea, au semnat contractul pentru execuția acestui proiect la Mărișel. Sursa foto: Media9 

Comunele din județ care vor beneficia de acest proiect

  • Călățele;
  • Mănăstireni;
  • Râșca;
  • Beliș.

La eveniment au participat primarii celor patru comune care vor beneficia de apă potabilă conform proiectului (Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș), dar și cei din Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău. Lucrările vor începe în luna februarie 2024 și se vor continua pe durata a 24 de luni. 

9.500

de locuitori din zona Munților Apuseni sunt beneficiarii acestui proiect

Noua investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

DECLARAȚIE

„Fără a exagera în vreun fel, este un moment istoric, prin amploarea schimbărilor în bine pe care acest ambițios proiect le va genera în întreaga zonă. 

Este un proiect extrem de important, finanțat exclusiv din fonduri ale Consiliului Județean, un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt.

Alături de investițiile recent încheiate de Consiliul Județean în reabilitarea și modernizarea drumurilor din zonă, acesta va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni.

Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu Compania noastră de Apă, implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj 

23.162.000

de lei (fără TVA) este valoarea proiectului 

Contractul de lucrări „Alimentare cu apă în comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, din sursa orașului Huedin”, are o valoare de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

52

de kilometri de conducte de alimentare cu apă cuprinde acest proiect

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Vor fi, astfel, realizați cca. 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Lucrările sunt executate de compania Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj s.a., al cărei director general, Dan Lucian Mihancea, a participat la semnarea actelor. 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.