GALERIE FOTO. Ansamblu cu 17 case pe o suprafață de 1,74 hectare propus lângă Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     2401 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar care urmează a fi dezvoltat pe o suprafață de 17.400 de metri pătrați (1,74 hectare) va fi dezbătut în ședința de joi, 6 octombrie, a Comisiei de urbanism de pe lângă Consiliul Județean Cluj. 

În această etapă, proiectul se află în faza de „studiu de oportunitate, PUZ, introducere în intravilan, parcelare și construire locuințe” în satul Corușu, comuna Baciu.

Plan încadrare zonă. Parcelele studiate sunt hașurate cu albastru. Sursa foto: Randare CMM Arhistruct Cluj-Napoca

17

parcele cu suprafeţe de 600 – 800 de metri pătrați fiecare, destinate construirii de locuințe în Corușu, comuna Baciu, conform acestui proiect.

Tema propune introducerea în intravilan a parcelelor studiate în suprafață totală de 17.400 metri pătrați (mp) şi împărţirea lor astfel încât să rezulte 17 parcele cu suprafeţe de 600 – 800 mp destinate construirii de locuinţe unifamiliale, două drumuri de acces cu lăţimi de 9 metri, respectiv de 8 metri şi 3 zone verzi amenajate care însumează aproximativ 2.000 mp.

17 locuințe unifamiliale propuse în localitatea Corușu, comuna Baciu. Sursa foto: Randare CMM Arhistruct Cluj-Napoca

Locuinţele vor fi construite în regim izolat şi cuplat. Accesul la zona studiată se face prin intermediul a două drumuri publice existente în nordul şi în sudul acesteia.

Beneficiarul acestei investiții este un anume Călin Adrian Ciceu, iar firma care a realizat proiectul este CMM Arhistruct s.r.l. din Cluj.

Regimul de înălțime propus 

Conform memoriului tehnic, circulaţiile existente vor fi dezvoltate prin cedarea unei suprafeţe din zona studiată pentru lărgirea drumului sudic şi prin prevederea a două noi drumuri care vor deservi locuinţele propuse şi vor conecta drumurile existente.

Parcelele studiate sunt situate în extravilanul localităţii Corușu, comuna Baciu şi însumează o suprafaţă de 17.400 mp. Accesul la parcele se face prin drumuri publice existente în nordul şi în sudul ansamblului studiat.

Parcelele se învecinează la nord şi la sud cu drumurile de acces, iar la est şi vest cu proprietăţi private.Terenul are o declivitate pronunţată, panta fiind de aproximativ 10° (17.60%).

Regimul de înălţime propus variază: P (parter), P+M (mansardă)/E (etaj), S (subsol)+P+M/E.

Arhitectură modernă, dar materialele se vor încadra în specificul local

Proiectanții au propus o plastică arhitecturală de factură modernă. Aspectul exterior al clădirilor trebuie să fie în concordanţă cu funcţiunea propusă şi să se încadreze în caracterul zonei. Materialele de construcţii folosite se vor încadra în specificul local.

Se vor asigura accese carosabile şi pietonale, iar parcările necesare vor fi realizate în interiorul parcelelor, evitându-se domeniul public.

Având în vedere că proiectul este abia la faza de studiu de oportunitate, arhitectura locuințelor nu a fost detaliată.

2.000

de metri pătrați reprezintă spațiul alocat zonei verzi din totalul celor 17.400 mp.

Construcţiile vor fi prevăzute cu utilităţile existente în zonă. Pentru evacuarea apelor uzate menajere, vor fi realizate bio fose septice vidanjabile.

Proiectanții mai propun 3 zone verzi amenajate care însumează aproximativ 2.000 mp. Ele vor cuprinde spaţii de relaxare şi de plimbare, dar şi locuri de joacă pentru copii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.