GALERIE FOTO. A fost creată cea mai scumpă mașină din lume: face cât 2.000 de Dacia Logan sau cât lucrările pe malurile Someșului

Autor  admin   în       1 year în urmã     2251 Vizualizări.  

Rolls-Royce a creat cea mai scumpă mașină din lume în 2023, care a fost comandată de o familie înstărită din Statele Unite ale Americii.

30

de milioane de dolari este prețul acestui automobil de lux (adică aproximativ 27,7 milioane de euro).

Compania a dezvăluit recent o mașină unică, dar care are un preț pe măsura rarității: peste 30 de milioane de dolari.

 

Rolls-Royce a dezvăluit La Rose Noire Droptail, scrie Business Insider. 

Trandafirul negru de Baccara

Faţa maşinii este inspirată de trandafirul negru de Baccara, o floare originară din Franţa, care e adorată de mama familiei care a comandat maşina.

Această floare are o culoare de un roşu adânc, aproape spre negru, aceste două nuanţe servind drept inspiraţie pentru paleta de culori pentru noul Rolls-Royce La Rose Noire: „trandafirul negru”.

de 150

de ori a fost vopsită mașina până a fost atinsă culoarea ideală.

Potrivit specialiștilor, pentru a se atinge o asemenea nuanţă de roşu adânc, cei de la Rolls-Royce au trebuit să experimenteze culorile dincolo de orice imaginaţie. Aceştia au vopsit maşina de peste 150 de ori cu vopseaua de bază, până au atins culoarea ideală.

1.603

de piese din lemn de platan francez au fost montate în interiorul mașinii.

Cel mai mult s-a muncit la interior, se arată în descriere. Aici decorul din lemn este format din 1.603 piese triunghiulare mici, din lemn negru de platan francez. Din acestea, 1.070 sunt piese perfect simetrice, care au fost puse cap la cap de meseriași în ale parchetului.

Pe lângă asta, s-au tăiat şi inserat încă 533 de triunghiuri asimetrice de culoare roşie, care reprezintă căderea petalelor de trandafir. Fiecare bucată asimetrică a fost tăiată şi aplicată manual.

170.000

de franci elveţieni costă un Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph (de serie). Mașina, însă, are un ceas special din acest brand.

Şi asta nu e tot. Familia care a comandat acest model de Rolls-Royce n-a vrut să aibă un ceas simplu pe o planşă de bord la care s-a lucrat atât de mult, aşa încât a comandat un ceas elveţian special, personalizat şi unic, un Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph 43mm, cu mecanism autonom Calibre 4407. Pentru a înţelege cât de special e un asemenea ceas — unul normal, de serie, din aceeaşi gamă, costă aproximativ 170.000 franci elveţieni, şi tot atâţia euro! Un ceas făcut la comandă specială, însă, poate costa mult mai mult şi aici a costat cu siguranţă!

Maşina are şi un acoperiş metalic, special proiectat pentru designul său unic. Odată deschis, ea devine un roadster fastuos. Când e închis, o transformă într-un coupe elegant.

Automobilul de lux are şi o carte cu fotografii din istoria creării sale, în care se pot vedea toate etapele, de la sculptarea designului, până la munca minuţioasă la producţia sa.

Ei, dar pentru o mașină de o asemenea prestanță, avem și … lada cu șampanie!

Vorbim despre o ladă detaşabilă de păstrare a şampaniei şi paharelor pentru ea. Lada a fost comandată de la chateau-ul francez Champagne de Lossy, cu tot cu o sticlă vintage de colecţie, iar forma exterioară a lăzii a fost desăvârşită de Rolls-Royce pentru a se potrivi maşinii.

Ce se poate cumpăra cu 30 de milioane de dolari (27,7 milioane de euro)

Ei, acum să vedem ce se poate cumpăra ori ce se poate construi cu această sumă de bani:

  • 130 de microbuze electrice pentru elevi (aprox. 22.000 de euro/bucată);
  • valoarea construcției drumului expres Tureni – A3;
  • mai mult decât investiția în lucrările pentru reabilitarea malurilor Someșului Mic (care este de aproximativ 24,8 milioane de euro);
  • 25 de Mercedes-Benz G63 AMG (cea mai scumpă mașină blindată din lume care costă 1,1 milioane de euro/bucata);
  • aproape 2.000 de autoturisme Dacia Logan (modelul cel mai nou, 14.150 de euro/bucată);
  • de peste 13 ori mai mult decât bugetul acordat în acest an de către Primăria Cluj-Napoca pentru ”U” Cluj (2 milioane de euro);
  • aproximativ 2,5 kilometri de autostradă (din Centura metropolitană a Clujului – tronsonul între Cluj și Florești).

Sursa foto: Piața Auto MD

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.