FOTO & VIDEO. Cum arată „cea mai spectaculoasă șosea din Transilvania”. Filmări făcute înainte și după încheierea lucrărilor de modernizare

Autor  admin   în       1 year în urmã     1538 Vizualizări.  

Administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a postat pe contul său de Facebook o scurtă filmare cu „Drumul Apusenilor”, „cea mai spectaculoasă șosea din Transilvania”, înainte și după finalizarea lucrărilor. 

Filmarea a fost realizată cu o cameră instalată la bordul unei mașini și ne arată în partea stângă un drum prost, pe alocuri neasfaltat, în multe locuri nesamnalizat. În partea dreaptă, imaginile ne arată un drum așa cum ni le-am dori pe toate în țară.

Traseul din „Drumul Apusenilor” care traveresează județul Cluj are o lungime de 25 de kilometri, iar lucrările au fost

finanțate din fonduri europene. Practic, este vorba de tronsonul de drum care trece prin județul Cluj până la Barajul Drăgan – Floroiu (limită cu județul Bihor).

25

de kilometri este lungimea „Drumului Apusenilor” (partea dinspre județul Cluj).

Tronsonul a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut, când administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a făcut „o tură” până la limita cu județul vecin.

 

CITAT:

„Drumul Apusenilor pornește din DN1, din localitatea Valea Drăganului și continuă până în proximitatea Lacului Drăgan. Pe traseul drumului județean de importanță turistică se găsesc o mulțime de locații uimitoare, cu un peisaj de poveste.

Drumul județean reabilitat recent traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone ale Munților Apuseni. Lacul Drăgan se află la confluența râului Drăgan cu râul Sebeșel.

Barajul are o înălțime de 120 de metri și o deschidere a coronamentului de 442 de metri. Zona este de un pitoresc unic, dispunând de unități de cazare de tip pensiune turistică. Drumul cu o lungime de 25 de kilometri ajunge până la limita administrativă a județului Bihor”.

Prezentarea făcută la finalizarea lucrărilor la „Drumul Apusenilor”

În județul vecin, „Drumul Apusenilor” are o lungime de 56 de kilometri.

132.000.000

de lei reprezintă valoarea totală a contractului (aproximativ 26,4 milioane de euro).

Lucrările au durat 2 ani și au vizat 7 poduri, inclusiv podul peste râul Crișul Repede, 280 de accese la proprietățile situate pe traseu, peste 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și 50 de intersecții cu drumurile laterale.

„Drumul Apusenilor” este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania din ultimii ani și leagă localități din județul Cluj cu trei zone turistice cunoscute din judeţul Bihor: Stâna de Vale, Valea Iadului şi Valea Drăganului.

Sursa foto & VIDEO: Alin Tișe, președintele CJ Cluj/via Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.