FOTO. Proiect propus lângă Cluj: șapte case individuale, cu loc de joacă pentru copii și spații verzi
Specialiștii în urbanism din Consiliul Județean Cluj vor dezbate, în următoarea ședință, de joi, 28 septembrie, un proiect imobiliar care se referă la construirea a șapte locuințe individuale, un loc de joacă, dar și spații verzi, în satul Feleacu.
Proiectul se află acum în faza avizului de oportunitate pentru „elaborarea PUZ parcelare și construire locuințe, împrejmuire, amenajări exterioare, branșamente, racorduri în satul Feleacu, comuna Feleacu”.
8.181
de metri pătrați reprezintă suprafața totală a terenului destinat acestei investiții
Conform documentației, terenul studiat se află în intravilanul satului Feleacu și are o suprafață totală de 8.181 de metri pătrați.
Parcela studiată are o declivitate accentuată, cu o diferență de nivel între punctul superior și cel inferior de 19 metri, pe o distanță în plan de 73 de metri.
7
locuințe individuale urmează să fie construite pe această suprafață de teren
Prin memoriul tehnic, proiectantul propune crearea a 7 loturi, cu arii cuprinse între 703, 33 mp și 1.037, 16 metri
pătrați, destinate construirii de locuințe individuale.
Fronturile parcelelor nou create îndeplinesc lățimea minimă de 12 metri, oscilând între 16 și 23,4 metri. Toate parcelele propuse au adâncimea parcelei mai mare sau cel puțin egală cu lățimea de 12 metri.
15
locuri de parcare sunt estimate pentru cele șapte locuințe, câte două pentru fiecare unitate de locuit și unul destinat locului de joacă pentru copii
Strada nou propusă, aflată in partea sudică a parcelei, traversează parcela de la est la vest și poate fi prelungită într-o etapă ulterioară pentru a se conecta la rețeaua stradală existentă.
420
de metri pătrați va avea zona de joacă destinată copiilor
Profilul stradal va fi de 7 metri, cu un trotuar care are o lățime de 1,50 metri și un carosabil auto cu 2,75 metri/sens. În plus, proiectantul propune și o zonă de joacă, accesibilă din strada nou creată, cu o suprafață de aproximativ 420 de metri pătrați.
Regimul de înălțime maxim propus: S (subsol) + P (parter) + E (etaj)/ M (mansardă).
Accesul la teren, pietonal și auto, se face pe latura estică e parcelei studiate, din strada Principală a satului Feleacu.
CITAT
„Dezvoltarea imobiliară aduce venituri suplimentare pentru autoritățile locale prin impozite și taxe, inclusiv impozite pe proprietate și taxe pentru permisele de construcție. Aceste venituri pot fi folosite pentru a finanța infrastructura și serviciile publice”.
Fragment din documentația tehnică a proiectantului
Toate costurile aferente implementării obiectivului propus vor fi suportate de beneficiarul investiției, se mai arată în memoriul tehnic.
Beneficiarii acestei investiții sunt s.c. Napoca Imobiliare s.r.l. și o persoană fizică, Carmen Adriana Rusu.
Proiectantul general al lucrării este s.c. Napoca Imobiliare s.r.l. din Cluj.