FOTO. Polonezii, fascinați de tradițiile și gastronomia clujeană: sarmale în cuptor, mălai cu slănină, ciureghe, pancove și țuică la festival

Autor  admin   în       2 years în urmã  

Sute de polonezi au gustat sarmale fierte în cuptor, mălai cu slănină, cocorade cu brânză și cu varză, ciureghe, pancove, tuică, vin, zacuscă, slănină, caș de oaie, urdă, brânză telemea, dar și alte produse tradiționale, preparate de Grupul „Tradiții ormănene”. Grupul a fost înființat în satul Orman, comuna Iclod.
Degustările au avut loc la Zakopane, în Polonia, în cadrul Festivalului Internațional de folclor montan, ediția a 54-a, s-a desfășurat luni, 21 august, Ziua României. Cu această ocazie, au fost prezentate jocurile, tradițiile, meșteșugurile, dar și gastronomia tradițională.
Potrivit reprezentanților CJ Cluj, la eveniment au participat primarul orașului Zakopane, Leszek Dorula, directorul artistic al celei de-a 54-a ediții a Festivalului, Hanka Rybka, consulul onorific al României în Cracovia, Ignat Timar, dar și alte oficialități, care au jucat alături de clujeni.
Totodată, femeile din cadrul grupului au tors, au depănat și au făcut țevi, participanții la festival fiind fascinați de tradițiile, obiceiurile și gastronomia românească.
Sursa foto: Consiliul Județean Cluj/via Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.