FOTO. Imagini spectaculoase, la răsărit de soare, din Turnul Pompierilor

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     906 Vizualizări.  

Așa cum Media9 a scris, Turnul Pompierilor este finalizat. A durat un pic mai mult decât era de așteptat, însă la mijloc a fost o reziliere de contract cu un constructor și atribuirea către altul.

Noi vă arătăm azi imagini văzute de sus, care sunt absolut superbe. Le-am realizat exact la răsăritul soarelui și arată Clujul sincer, necosmetizat. După inagurarea oficială, vă invităm să urcați până sus; există lift, chiar dacă mai interesant va fi să escaladați obiectivul pe scările din oțel inoxidabil. Răsplata pentru efort sunt nu doar lucrările de artă expuse, ci și o hartă 3D a Clujului, respectiv vederea minunată de la terasa superioară.

Concurs de soluții în 2017

Renovarea și modernizarea obiectivului s-a făcut în urma primului concurs de soluții din istoria foarte recentă a Clujului. Din 2017 s-a organizat o adevărată salbă de concursuri de soluții, iar acesta a fost chiar cel dintâi.

Câștigătorul merită toată cinstea pentru felul în care arată astăzi Turnul Pompierilor. Vlad Sebastian Rusu. Sigur, împreună cu echipa sa.

Ne manifestăm speranța că noul spațiu va reuși să devină un punct de atractivitate culturală și turistică, bazat pe un management cultural atractiv și contemporan din partea administratorilor acestuia. Recomandăm utilizarea sa pentru organizarea unor expoziții temporare de artă contemporană, prin invitarea unor artiști locali și internaționali care să lucreze cu spațiul inedit al celor trei vârste ale turnului”, declara Rusu, săptămâna trecută, pentru Media9.

Turnul Pompierilor a fost, pe vremuri, Turnul Lăcătușilor

Denumit pe vremuri Turnul Lăcătușilor, edificiul situat pe strada Tipografiei din municipiul Cluj-Napoca a fost construit în anul 1574 în cadrul celei de-a doua incinte medievale de apărare a orașului.

Turnul Pompierilor împreună cu o porțiune de zid este unul din puținele fragmente din a doua incintă medievală de apărare a Clujului care se mai păstrează și astăzi.

Respectiva poartă a supraviețuit deoarece în secolul al XIX-lea a fost înălțată și folosită până la începutul secolului al XX-lea de pompieri pentru supravegherea orașului, de aici provenind și numele actual: Turnul Pompierilor. După ce a încetat a mai fi folosit ca punct de observare a incendiilor, turnul a găzduit Muzeul Pompierilor, care în prezent nu mai funcționează.

About