FOTO. Cam așa va arăta culoarul acesta…

Autor  admin   în       1 year în urmã     4771 Vizualizări.  

Constructorii au îndepărtat mai multe dintre gardurile de pe șantierul noului pod peste Canalul Morii, în zona “străpungerii” dinspre Platinia spre strada Uzinei Electrice. Grinzile sunt puse deja de anul trecut, dar încă nu s-a turnat asfalt nici pe pod, nici în zona unde, înainte, era un scuar verde. Dar lucrurile arată cumva, dacă vii dinspre podul Garibaldi sau invers, dinspre Calea Mănăștur, viitorul traseu se dezvăluie deja.

Proiectul cunoscut la Primărie sub denumirea „PUZ Mărginașă” urmează să fie gata anul acesta. Odată cu finalizarea sa, ar urma să se introducă benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun și pe Moților – Calea Mănăștur.

40.551

metri pătrați măsoară suprafața supusă reabilitării.

Străzile Oțetului și Uzinei Electrice vor avea 21 de metri lățime, cu trotuare de cel puțin 1,9 metri, cu piste de biciclete de 2 metri lățime, cu benzi auto de 2,9, respectiv 3 metri. Strada Mărginașă ar urma să ajungă la 9,7 metri lățime (benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecție. Proiectanții propun exproprierea unor curți și doar a 105,71 metri pătrați construiți.

Toate intersecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora se intervine prin proiect vor fi semaforizate și gestionate printr-un sistem inteligent de management trafic. 

Pe Moților și pe Ilie Măcelaru s-au expropriat 3.155 de metri pătrați. 1.205 mp construiți, pe Moților, respectiv 558 de metri pătrați, din care 263 construiți, pe Ilie Măcelaru.

În cadrul proiectului se vor planta 67 de arbori foioși, 33 de arbori foioși ornamentali, 167 arbuști înalți, 31 de arbuști ornamentali și 175 de plante perene.

Executantul lucrărilor este compania ARL Cluj s.a., iar valoarea contractului este de 26.502.699,47 lei fără TVA, peste cinci milioane de euro.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.