FOTO A doua zi a festivalului Jazz in the Park, sold out! Super cine-concert cu The Cinematic Orchestra în ultima zi de festival

Autor  admin   în       1 year în urmã     674 Vizualizări.  

7.000 de iubitori ai muzicii și două alpaca s-au bucurat de muzica jazz în cea de-a doua zi a festivalului Jazz in the Park din Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca.

Pe Hill Stage, Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT au făcut publicul să vibreze pe ritmuri jazz și funk, iar legendarul Mulatu Astatke i-a purtat pe cei prezenți la concert într-o călătorie muzicală memorabilă. Backyard Stage by BRD a adus pe scenă artiști renumiți precum Andrei Irimia, Nani Vazana cu un tribut adus muzicii Ladino, The Heliocentrics și Mansur Brown. Friends Stage by DIGI s-a dovedit a fi locul perfect pentru dans pe muzica lui Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove și Moss Farai. Barn Stage by IQOS a fost preluat de MeloMelanj care a creat o atmosferă inconfundabilă, în timp ce la Night Stage UFe și Guts au oferit publicului un final de zi plin de energie și dans.

Doi masculi alpaca au fost invitați speciali în cea de-a doua zi a festivalului. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.

Numele lor este Nea Caisă și Findus. Sunt doi băieți de un an și jumătate. Îi avem de anul trecut și de atunci ne pregătim alături de ei pentru a-i integra în terapia asistată de animale. Sunt foarte prietenoși și curioși. Le plac morcovii, merele și, se pare, jazzul. S-au simțit foarte bine în Parcul Etnografic. Super multe persoane au interacționat cu ele și ne-am bucurat de bucuria oamenilor. Nea Caisă și Findus au primit și mâncare și mângâieri, s-au simțit super bine. Sigur așteaptă următoarea ediție Jazz in The Park.” – George Moșoia, repezentant Dog Assist – Terapie Asistată de Animale.

Avem un coleg în echipă care își dorea demult o alpaca la Jazz. Îi știam pe cei de la Dog Assist care fac o treabă grozavă pe partea de interacțiune și terapie cu animale, iar recent i-am cunoscut pe Findus și Caisă. De acolo, matematica a fost simplă. Mă bucur că ideea a fost bine primită și alpacalele s-au distrat la noi.” – Roxana Tarko, activities manager Jazz in the Park.

Ultima zi a festivalului Jazz in the Park, care are loc duminică, 3 septembrie, promite să fie la fel de plină de muzică bună și energie. De la ora 14:00, pe Hill Stage vor urca Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George și, cap de afiș, The Cinematic Orchestra, care vor încânta publicul cu un super cine-concert. Backyard Stage by BRD îî aduce în fața publicului pe DSP Orchestra, Klawo, laureați ai Concursului Internațional Jazz in the Park 2023, trupa 7th SENSE cu un proiect special și într-o formulă extinsă și tributul emoționant adus lui Nina Simone de către Nani Vazana. Friends Stage by DIGI continuă să ofere experiențe muzicale autentice cu Lian, Julian M și Dodo, iar Barn Stage by IQOS va fi preluată de Sandei cu un set special by Komiti. În încheiere, Night Stage promite o noapte memorabilă pe muzica lui Bully și Nickodemus.

A doua zi a festivalului a fost sold-out, dar cei care vor să vină la Jazz in the Park duminică mai pot să cumpere bilet de o zi (159 lei) de pe site-ul jazzinthepark.ro. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult posesor al unui bilet de acces.

PROGRAMUL CONCERTELOR JAZZ IN THE PARK DE DUMINICĂ, 3 septembrie:

  • Hill Stage: Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George, The Cinematic Orchestra

  • Backyard Stage by BRD: DSP Orchestra, Klawo, 7th SENSE, Nani Vazana tribute to Nina Simone

  • Friends Stage by DIGI: Lian, Julian M, Dodo

  • Barn Stage by IQOS: Takeover Sandei by Komiti

  • Night Stage: Bully, Nickodemus, Bully

Pe lângă experiențele muzicale, „Întâlniri pe prispă” (eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic) îi invită pe cei care vin la festival la o nouă serie de discuții interesante purtate în tihnă și meet&greet cu artiștii invitați la festival:

  • 16:45 – 17:45 – Ucide inteligența artificială creativitatea muzicală?, cu Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)

  • 18:00 – 19:00 – Meet&Greet: Nani Vazana; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

În Parcul Etnografic, gospodăriile și livezile prind viață pe durata întregului festival, găzduind o varietate de activități concepute de organizatori pentru a captiva toate simțurile și pentru a crea experiențe memorabile. Music Lounge by BRD oferă ateliere muzicale, Vinil Fair by Pepsi găzduiește o expoziție de viniluri și echipamente audio, în timp ce Play Area by Digi este un loc de joacă animat de simulatoare muzicale. Cei prezenți la festival își pot delecta papilele gustative cu preparate delicioase la restaurantele pop-up și se pot răsfăța cu băuturi fine la curtea cu vinuri Crush. IARMAROC.com este destinația perfectă pentru a descoperi produse unice, iar Mega Image Lounge reprezintă o oază de relaxare. Pentru cei mai mici festivalieri, există Kids Area și ateliere de muzică distractive. Participanții pot să-și înregistreze amintirile și să le revadă ulterior în cadrul People’s Aftermovie. Seara este momentul pentru povești sub cerul înstelat și relaxare în lounge-urile MedLife și Acoustic Density Listening Room. Pentru cei interesați de istorie și tradiție, sunt disponibile și tururi ghidate ale Parcului Etnografic.

Despre Jazz in the Park

Jazz in the Park este un festival manifest care combină muzica bună cu promovarea de valori pozitive în comunitate. Festivalul a găzduit până acum peste 400 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. El a devenit, astfel, primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment. De asemenea, festivalul a fost finalist de 4 ori la aceeași categorie, ultima nominalizare fiind chiar anul trecut.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.