Fostul ambasador al SUA în România a venit să vadă «cartierul Elenei Udrea». Are un rol bine definit
Fostul ambasador al SUA în România din perioada 2019-2021, Adrian Zuckerman, a venit astăzi la Cluj să vadă amplasamentul viitorului cartier Transilvania Smart City. A survolat zona cu elicopterul, apoi a coborât să vadă și ce se întâmplă la sol.
În proiectul de pe strada Moș Ion Roată va fi investit și capital american, cu mesajul „Au venit americanii la Cluj”. Excelența sa Adrian Zuckerman va reprezenta TSC la nivel internațional, în calitate de avocat al proiectului.
Zuckerman este un avocat și diplomat american originar din România, de etnie evreiască. A absolvit prestigioasa facultate MIT, dar a urmat și o facultate de drept la New York. Este primul ambasador al SUA în România născut în România.
Transilvania Smart City tocmai a anunțat cooptarea în proiect a Consorțiului PHG, în care acționari sunt câțiva oameni de afaceri foarte cunoscute, precum Maricel Păcuraru, Bobby Păunescu, Cozmin Gușă, Iulian Horneț, Miron Mitrea și Gabriel Oprea. De altfel, Adrian Zuckerman a fost însoțit la Cluj de Bobby Păunescu și de fiica lui Maricel Păcuraru, Alexandra, care a transmis în direct pe Realitatea Plus vizita la Cluj a fostului ambasador.
De luna aceasta, managementul proiectului “Transilvania Smart City” este asigurat de Paul Păcuraru (fiul lui Maricel Păcuraru), Miron Mitrea și un Consiliul de Administrație format din șapte membri: Adrian Alexandrov, Adrian Gurzău, Cecilia Petrovan, Bobby Păunescu, Cozmin Gușă, Gabriel Oprea și Iulian Horneț.
Orășelul TSC, pe care clujenii îl numesc „cartierul Elenei Udrea”, se va ridica pe dealul Borzaș, cu acces de pe Calea Someșeni și de pe strada Moș Ion Roată. Suprafața pe care o au la dispoziție investitorii este de 350.000 metri pătrați. Primul pas înseamnă edificarea a cinci blocuri.
Pe planșă apar spații locative, dar și un mall de 100.000 de metri pătrați, hoteluri, restaurante, creșă, grădiniță, școală, stații de încărcare a mașinilor electrice. S-a anunțat că va fi amenajat un parc de două hectare.
Blocurile vor avea între opt și 15 etaje, iar fațadele sunt spectaculoase. Prin cartier va trece un bulevard cu patru benzi, trotuare și piste de biciclete.
Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară.