Fosta firmă a Sulfinei Barbu arată Clujului cum trebuie să construiască sediul Filarmonicii

Autor  admin   în       6 years în urmã     2841 Vizualizări.  

Clujul se străduiește de mai mulți ani să ridice un sediu pentru Filarmonică, așa numitul Centru Cultural Transilvania. Primarul Emil Boc a venit cu mai multe soluții, niciuna câștigătoare. În cele din urmă, municipalitatea a angajat o firmă care să îi spună cum trebuie să procedeze. Aceasta este SC EPMC Consulting, patronată de Cristina Corpodean (51%) și de soțul Silviu Corpodean (49%), fostul director PDL al Casei de Cultură a Studenților. EPMC Consulting este fosta filială clujeană a KVB Economic SRL, societate deținută de Sulfina Barbu, fostul minstru al Mediului din Guvernul Boc, și de Silvian Ionescu. Această societate a fost anchetată de DNA, după o serie de licitații câștigate în toată țara. La Cluj, a câștigat licitația privind asistența tehnică a proiectului Centrului Integrat de Management al Deșeurilor.

Revenind la Centrul Cultural Transilvania, EPMC Consulting a propus reviziunea studiului de oportunitate aprobat prin HCL 976/2017, în sensul modificării duratei concesiunii pentru societatea care va construi și exploata spațiile de pe Bulevardul 21 Decembrie 106 de la 25 de ani (cum era prevăzut în HCL 976) la 40 de ani.

În domeniul public al municipiului se află, la adresa Bulevardul 21 Decembrie 106, 13.923 metri pătrați. Planul este ca acolo să se construiască sediul Filarmonicii și sala de concerte, un parking subteran, o piațetă (denumită Piața Transilvania), dar și imobile cu alte funcțiuni. 

EPMC Consulting propune Primăriei trei scenarii, dar fiecare cu durata de 40 de ani a concesiunii: 1. ridicarea unui hotel de patru stele și a unei clădiri de birouri; 2. hotel + parking de 233 de locuri; 3. birouri + parking de 233 de locuri. În fundamentare se arată care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei variante. Hotelul necesită o implicare mai mare a investitorului, dar și un profit sporit; birourile sunt mai ușor de operat, iar performanțele financiare, mai ușor de previzionat. Parkingul este însă mai puțin rentabil, de aceea se recomandă concesionarea acestuia ‘’la pachet’’.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.