Florești: cum merge preluarea străzilor private

Procesul de preluare a străzilor private de către administrația locală din Florești a început deja și promite să accelereze în perioada următoare.
Potrivit primarului Bogdan Pivariu, în prezent există peste 50 de cereri depuse pentru predarea infrastructurii către primărie.
Mai multe dintre drumuri sunt blocate din motive juridice
„Suntem în procedură, pentru că peste tot cam găsim și proprietăți ipotecate. Băncile au diferite proceduri și, din câte știu eu, sunt trei străzi care, în momentul de față, așteaptă ridicarea ipotecii de pe drum pentru a putea fi predate”, a declarat Pivariu într-un interviu acordat TVR Cluj.
Primarul a precizat că acestea sunt cele mai avansate cazuri dintr-o listă mult mai lungă. Până acum, doar o singură stradă a fost preluată oficial, modernizată ulterior, în zona Narciselor.
Conectarea străzilor închise, o altă prioritate
Un alt subiect sensibil pentru Florești este mobilitatea internă, afectată de numeroasele străzi înfundate sau neconectate între ele. În acest sens, administrația lucrează la deschiderea unor noi coridoare rutiere, prin exproprieri și investiții publice.
„Pentru mobilitatea internă, pentru că fiecare arteră deschisă face o nouă conexiune și ajută în primul rând la reducerea poluării și la bunăstarea celor care locuiesc în zonă, avem în vedere anumite străzi care se conectează”, a explicat edilul.
Un proiect concret aflat în fază avansată este realizarea unui coridor pe Cătanelor, care merge până pe strada Teilor și oferă o alternativă paralelă la strada Eroilor, menită să fluidizeze traficul în zonă și să faciliteze accesul pe străzile adiacente. Pentru acest proiect se realizează în prezent exproprieri.