Fac cea mai delicioasă mâncare libaneză din Cluj, acum au deschis un steak house. Carnea vine din America și Japonia!
Bucătăria libaneză se bucură de o recunoaștere internațională. Propune mâncăruri delicioase și hrănitoare, apreciate de nutriționiștii din lume, pentru că sunt sănătoase. Și, evident, sunt foarte apreciate de către gurmanzi. Meniul include o abundență de cereale integrale, fructe, legume, pește proaspăt și fructe de mare. Mâncărurile includ cantități mari de usturoi și ulei de măsline, iar năutul și pătrunjelul sunt alimente de bază. La Cluj, cea mai delicioasă mâncare libaneză se mănâncă la Marhaba, restaurantul hotelul Alex&George, de pe Calea Turzii. Gustul este cel original, pentru că și personalul este orginal, specialiști aduși din Liban.
Ei bine, săptămâna aceasta s-a deschis la Cluj un nou restaurant, al doilea dintr-un viitor lanț: “Marhaba Steak & Breakfast Restaurant”, pe strada Avram Iancu nr 13-15. Accentul este pus tot pe mâncarea libaneză, dar nu se oprește aici: are un meniu variat, cu preparate din bucătăria mediteraneean-asiatică modernă, cu preparate franțuzești și cu steak-uri – carne de vită, fructe de mare și pește gătite doar pe grătarul cu cărbune.
Bucătăria este condusă de Chef Mohammad Hammoud, unul dintre cei mai faimoși bucătari din Liban. Are peste 20 de ani de experință, iar în ultimii opt ani a creat meniuri în localuri de top din Dubai și Arabia Saudită.
Proprietarii restaurantului sunt mândri de carnea utilizată pentru preparate. Vine exclusiv din America, săptămânal, direct de la crescători de vite pentru carne de restaurante cu specific. De asemenea, se importă carne și din Japonia: Wagiu și Vita Kobe, carnea care oferă cel mai mare grad de marmorare din întreaga lume. Este și cea mai scumpă carne de vită din lume!
”Conceptul acestui nou restaurant aduce o altfel de experiență pe piața clujeană, prin prisma meniului, designului interior unic, a muzicii. Întreaga experiență este foarte posh, iar locația este una pe genul: “Its a Spot, we must check in there!” Așa că vă inviăm să descoperiți noua locație și noul concept! Vă promitem că este altceva”, a spus Alex Hanga, proprietarul restaurantului.
“Marhaba Steak & Breakfast Restaurant” are program de la 8 la 24, adică servește mic dejun, prânz și cină, dar are și o terasă în stil franțuzesc pentru cei care vor să stea la un pahar de vorbă (vinuri, șampanie, cocktailuri din Top 20 pe anul 2022) și să asculte muzică peruviană, columbiană și lounge orientală.
Lanțul Marhaba se va îmbogăți în următoarea perioadă cu încă trei restaurante pe strada Napoca: “Marhaba Fast Food & Narghila”, “Sumo Sushi – Japanese Restaurant “ și “Don Giovanni – Cucina Italiana”.
Grupul de restaurante Marhaba este deținut de către familia Hanga, proprietara grupului de firme Alex & George, inființat în anul 1991. Familia Hanga deține astăzi afaceri din domenii precum construcții și imobiliare, respectiv HoReCa.