Executantul-melc. Lucrarea trebuia să fie gata în septembrie, dar acum e la stadiul de 95% + „Gargara” cu lista rușinii
Lucrările la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, din Cluj, sunt în mare întârziere. Constructorul și-a asumat luna septembrie, de fapt chiar august, apoi a mutat termenul în decembrie și, iată, se întinde până în martie, deși vremea e bună.
Asocierea RSB BAU TEHNIK s.r.l. – NORD CONFOREST s.a este responsabilă de lucrare. Ar fi trebuit accesată celebra „listă a rușinii”, despre care tot vorbește primarul Emil Boc? Răspunsul este evident. Iată lista AICI; de ani buni, pe ea este doar Rheinbrucke, de trei ori, o firmă din Timișoara care a ratat niște contracte de proiectare. Nici cei de la școala din Mănăștur, nici executanții lucrărilor de la Parcul Ștefan cel Mare nu au fost incluși. Ba nici măcar cei care au dat de gard lucrările la Turnul Pompierilor și li s-a reziliat contractul.
Primarul Emil Boc a mers pe șantierul școlii. „Am verificat stadiul lucrărilor de la Școala „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, proiect aflat în ultima etapă. La finalul anului trecut, contractorii au solicitat prelungirea termenului de finalizare pentru a doua parte a lunii martie, actualmente lucrările fiind la 95%. După finalizarea executării lucrărilor se va intra în procedură de recepție. La această școală, Primăria Cluj-Napoca realizează o investiție semnificativă, de peste 8,8 milioane lei, pentru a crește capacitatea unității de învățământ și a oferi elevilor și profesorilor condiții educaționale de nivel european”, a transmis Boc.
Din septembrie 2022 până în februarie 2023, stadiul de execuție a sporit doar de la 81% la 95%.
Investiție la școala din Mănăștur trece de 1,7 milioane euro. Imobilele vechi au fost reabilite, dar s-a construit și un nou corp de clădire, cu 15 clase și o capacitate de 448 elevi.
Proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” include:
– construirea unei noi clădiri – 15 săli de clasă / 448 elevi – capacitate corp nou de clădire (regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic);
– realizare și amenajare bibliotecă și sală de lectură;
– realizare și amenajare sală multifuncțională;
– spații de birouri pentru cadre didactice, grupuri sanitare, spații de depozitare;
– instalarea unui ascensor;
– lucrări de reabilitare termică (anvelopare; sistem termoizolant eficient energetic).