“Este nevoie de un ardelean ca să reconstruim social-democrația” (A)

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1656 Vizualizări.  

Președintele Consiliului Național al PSD, profesorul universitar clujean Vasile Dâncu, a acordat săptămâna aceasta un interviu pentru Media9, în care a vorbit despre felul în care se schimbă partidul. Dâncu, fost ministru în Guvernul Năstase și vicepremier în Cabinetul Cioloș, a revenit în politică din luna august.

“Nu am vrut să îmi reiau viața politică, dar am fost împins de organizații din Transilvania, de foarte mulți oameni cu care am lucrat în trecut. Unii au votat în conferințe județe acest lucru, chiar fără să mă întrebe pe mine dacă sunt de acord sau nu. M-a emoționat și am acceptat să revin în partid. Nu m-au invitat doar cei din Transilvania, ci și cei din sud. Paul Stănescu, secretarul general, a insistat să mă duc să negociez cu partidul, mi-a propus chiar să candidez pentru funcția de președinte, pe ideea că este nevoie de un ardelean ca să reconstruim social-democrația”, a spus Vasile Dâncu.

Sociologul a arătat că, la nivelul conducerii, s-au schimbat lucruri importante în PSD. Există un grup de cinci persoane care iau decizii, puterea nu mai este concentrată în mâna unui singur om. “Marcel Ciolacu este primul lider care lasă frâiele partidului, spune «haide să conducem colegial». Avem în acest moment un experiment de conducere colegială care merge, funcționează, este reușit. Am renunțat la tătuc, erau obișnuiți cu tătucul și membrii de partid”, a subliniat președintele Consiliului Național al PSD.

L-am întrebat pe Vasile Dâncu dacă oameni ca Liviu Dragnea ar mai avea loc în PSD: “Da, în momentul acesta, oameni ca Liviu Dragnea ar avea loc în PSD, dar la nivel local”.

Ca un prim pas spre noul PSD, la alegerile din 6 decembrie, conducerea colegială a partidului a decis eliminarea de pe liste a tuturor membrilor care au probleme de imagine.

Vedeți mai jos interviul video cu Vasile Dâncu.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.