Emil Boc vs Viktor Orban. Clădirea din Cluj evaluată la 11 milioane de euro pentru care presa scrie că Ungaria oferă 40 de milioane

Media9 a scris de mai multe ori despre interesul statului maghiar pentru clădirea Continental. Și despre decizia corectă a primarului Emil Boc de a o recupera, în sensul activării dreptului de preempțiune.
Imobilul vechi și reprezentativ pentru Cluj a fost scos la vânzare prin catalogul Sotheby’s. Prețul la care a fost evaluat este de 11 milioane de euro, în condițiile în care interiorul este în paragină. Conti îi aparține astăzi omului de afaceri Ioan Bene, dar printr-o compania aflată în insolvență, Napocamin s.r.l.
Iată că, astăzi, Stiridecluj.ro susține că guvernul Ungariei oferă aproape 40 de milioane de euro pentru Conti, ba chiar că suma ar putea urca.
Municipalitatea are drept de preempțiune, pentru că hotelul Continental este clădire de patrimoniu. Dar Emil Boc are de luptat cu Viktor Orban și mecanismul de scurgere a banilor publici din Ungaria.
“Noi, la Cluj, am luat câteva decizii strategice, precum Hotelul Continental. Am spus că îl vom cumpăra dacă se scoate la vânzare, indiferent cât va costa, pentru că este o clădire fundamentală a orașului. Dacă va apărea problema vânzării, ne vom exercita dreptul de preempțiune. Evident, la nivelul autorităților naționale, ar trebui să existe preocupări și din partea ministerelor de resort, astfel încât obiective strategice, importante, să fie păstrate în patrimoniul statului român. Adică fiecare pe palierul lor de competență să își facă datoria”, a spus Emil Boc, la întrebarea pusă de Media9, anul trecut.
Între timp, Emil Boc a activat dreptul de preempțiune pentru clădirea BCR, unde ar urma să se mute mai multe servicii din Primărie pe durata lucrărilor la linia de metrou.