Emil Boc: „Urmărim cu luneta”; Primăria ar mai putea cumpăra o clădire. Unde ar putea învăța elevii de la „Bălcescu”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1205 Vizualizări.  

Primăria este în curs de cumpărare a clădirii BCR, de pe strada Barițiu, după ce Consiliul local a aprobat exercitarea dreptului de preempțiune, conform legii. Acum, consilierul local Adriana Cristian, de la USR, a propus exercitarea dreptului de preempțiune pentru alte clădiri, și anume cele pe care Universitatea Dimitrie Cantemir le scoate la vânzare. Consilierul local a subliniat că spațiul ar putea fi utilizat pentru relocarea a 1.000 de elevi de la Liceul teoretic “Nicolae Bălcescu”, unde urmează să se înceapă lucrări majore de modernizare.

2

milioane de euro este prețul clădirii universității private clujene, de pe strada Burebista. 

Emil Boc a răspuns favorabil, dar a subliniat că numai una dintre cele patru clădiri ale universității este într-o zonă istorică, deci numai în cazul acesteia se poate exercita dreptul de preempțiune. “Urmărim cu luneta ce se întâmplă cu această clădire. Vom analiza costurile și vom discuta în Consiliul local. Nevoia este clară, totul ține de latura financiară. Totul este un zvon, o idee, dar se întâmplă ceva, altfel nu ar apărea aceste informații. Cum se întâmplă ceva și la Continental, o clădire pe care de asemenea dorim să o cumpărăm, dar încă nu au ajuns documente la noi”, a spus primarul Clujului.

În contextul în care ar fi de vânzare patru clădiri, Adriana Cristian a propus cumpărarea de pe piață a celor trei clădiri care nu sunt în zonă de monumente istorice.

Liceul “Nicolae Bălcescu” este prima unitate de învățământ din Cluj care se modernizează în urma unui concurs de soluții. Urmează demolări de clădiri și construirea altora noi, regândirea curții, dar și refacerea străzilor adiacente, cu decopertarea Canalului Morii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.