Emil Boc promite că centura metropolitană se va face. “Putea să nu îmi cadă părul și să nu mă agit”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2232 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a subliniat astăzi că centura metropolitană se va face. Nu a putut indica însă o dată la care ar urma să înceapă lucrările. “Evident că centura se va face. De 4 ani lucrez ca să găsesc o soluție pentru Clujul metropolitan”, a spus Boc, la Napoca Live.

Primarul a explicat că ar fi putut lăsa guvernul să se ocupe de proiect, dar a dorit să se implice. “Putea să nu îmi cadă părul și să nu mă agit. Nu am avut liniște ca să ajungem să avem acest proiect extraordinar al Clujului, care va duce Clujul la orizontul anului 2030-2050”, a afirmat Emil Boc.

Întrebat când vor începe lucrările, primarul Emil Boc a spus că nu știe. A reiterat că, dacă proiectul era inclus în PNRR, ar fi putut să beneficieze deja de bani. Acum însă așteaptă deschiderea, cu întârziere, a exercițiului financiar 2021-2027. A trecut 2021? Desigur, dar România a lansat mereu cu întârziere ghidurile și apelurile pentru atragerea de fonduri europene. În exercițiile trecute, cu trei ani, acum însă cu doi. Din informațiile noastre, programul operațional sectorial din care vor veni banii pentru centura Clujului se va lansa cel târziu la început de 2023.

101,08

kilometri de drumuri noi ar urma să se realizeze prin acest proiect. Centura metropolitană va avea 42,13 kilometri, la care se adaugă 26,62 de kilometri de bretele la cele 20 de noduri propuse, iar drumurile de legătură vor avea 32,33 de kilometri.

Centura va avea 156 de structuri, poduri, pasaje, viaducte, pe o lungime totală de 22,7 kilometri.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.