Emil Boc nu are cel mai mare salariu din administrația locală clujeană. Cine îl depășește
Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi despre salariul său. A subliniat că, până în 2018, când a intrat în vigoare Legea salarizării unitare, avea al 48-lea salariu din instituție. De atunci, însă, este primul din Primărie. Totuși, absolut inexplicabil, obțin venituri mai mari decât primarul șefii instituțiilor din subordinea Primăriei.
„Șefii instituțiilor din subordinea Primăriei pot avea salariu mai mare decât primarul dacă își îndeplinesc indicatorii de performanță. Eu sunt în top 10”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM, care nu a pronunțat sume. Se știe însă că acesea se învârt în jurul a 20.000 de lei lunar.
Deși de obicei grăbit, anul acesta primarul nu și-a publicat încă declarația de avere. Se cunoaște însă că are un salariu brut lunar de 23.400 de lei. Transformat în net: 13.689 de lei. La această sumă, desigur, se mai adaugă și alte venituri obținute de Emil Boc, de la Universitatea Babeș-Bolyai și de la Bruxelles.
Consiliul local va aproba, marți, Strategia integrată de dezvoltare urbană (SIDU) a zonei metropolitane, în care se studiază rezultatele financiare ale instituțiilor din subordinea Primăriei Cluj-Napoca. Sunt însă situații pe anul 2019.
Potrivit SIDU, Compania de termoficare Napoca s.a. a avut în 2019 un profit de 625.192 lei, dar după un an când avusese o pierdere de 7 milioane de lei, iar realizatorii strategiei au clasificat compania ca una cu „nivel de vulnerabilitate ridicat”. Tot în 2019, Cluj Innovation Parc s.a. raporta încă un an de piederi: 752.249 lei.
Compania de transport public – CTP a avut un profit brut de 1.510.000 lei, RADP, de 846.953 lei, iar Sala Polivalentă, de 2.193.486 de lei.
În majoritate, directorii acestor instituții nu își depun declarații de avere și interese pe website, așa cum prevede legea.