Autor Tudor Știrbu
în Stiri
11 luni în urmã
12581 Vizualizări.
Edilul șef al Clujului, Emil Boc, a fost întrebat, joi, în conferința de presă susținută în Sala de sticlă a primăriei, dacă i se pare scump orașul. „Vi se pare OK un preț de 3.000 de euro pe metrul pătrat cât e acum la Cluj?”, a sunat întrebarea.
Nu e pentru prima dată când lui Emil Boc i se pune această întrebare. Și aproape de fiecare dată a făcut același lucru: a evitat un răspuns clar, fără echivoc.
Și azi s-a comportat la fel: a început să laude calitatea vieții de la Cluj, citând rapoarte interne și internaționale, care îi determină pe foarte mulți studenți aflați în ultimii ani să rămână aici, pe mulți tineri să-și întemeieze familii la Cluj etc. Apoi, s-a-nfoiat pentru că era presat să dea un răspuns clar și dumnealui nu voia asta. Ca la final să răbufnească:
DECLARAȚIE
„Este orașul anului 2023, cu lucruri bune și cu lucruri nu la fel de bune. Un oraș în care unii vin, stau și locuiesc aici și își întemeiează familii. Dacă este scump? Asta este o chestiune subiectivă, a fiecăruia. Eu pot să vă spun că în acest oraș au venit 10.000 de copii în 10 ani. Asta înseamnă că în spatele lor se află familii care și-au întemeiat viața la Cluj. Ele vă dau răspunsul la întrebarea dumneavoastră. (…) Asta înseamnă că oamenii vin și nu pleacă din Cluj. Că orașul atrage și nu-i face să plece. (…) În democrație, economia de piață nu e sub controlul primarului, jocul între cerere și ofertă este al pieții. Și eu am vrut să-mi cumpăr casă în Cluj, am avut 100.000 de euro și n-am putut să-mi cumpăr casă. Eu am putut să-mi cumpăr cu 106.000 de euro doar o casă de vacanță în Câmpenești. Atât am putut să fac. Am căutat și în Cluj și în zona metropolitană, nici eu n-am putut găsesc să-mi cumpăr. Atât am găsit și m-am adaptat la condițiile de piață”.
Emil Boc, primarul Clujului, în conferința de presă de joi, 28 decembrie 2023
Poți vedea casa de vacanță din Câmpenești a familiei Boc în articolul de mai jos:
Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.