Emil Boc, în vizită la baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur: „Ziua bună! După multă vreme, aveți șansa să fie ceva mai frumos aci în zonă, cum n-o văzut Clujul!”

Autor  admin   în       2 years în urmã     1273 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost vineri după-masă în vizită la baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, de unde a făcut o transmisie live. Pe care, ulterior, a postat-o pe contul său de Facebook.

Edilul șef a spus că lucrarea a fost recepționată, dar mai trebuie luat doar avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj care, potrivit spuselor sale, va fi obținut săptămâna viitoare.

Emil Boc a interacționat cu copiii care se aflau în baza sportivă din Mănăștur, a schimbat bezele cu ei și a făcut prezentarea zonei cu ajutorul telefonului. Primarul a explicat că, după primirea avizului ISU Cluj, cei care vor dori să se joace aici se vor putea programa accesând o aplicație.

În periplul său prin baza sportivă, Emil Boc s-a întâlnit cu mulți copii, dar și cu adulți din Mănăștur, cu care a intrat în contact:

„Ziua bună! După multă vreme, aveți șansa să fie ceva mai frumos aci în zonă, cum n-o văzut Clujul!”, le-a transmis primarul Clujului.

 

El a mai adăugat că proiectul urmează să primească avizul ISU, după care toate terenurile vor fi la dispoziția clujenilor.

Avizul ISU trebuie dat pentru terenurile de fotbal, baschet, volei, badminton, squash. Deocamdată, nu se poate intra nici în sala de bază, care are și ea nevoie de avizul ISU.

Ce înseamnă lucrările la baza sportivă „La Terenuri”

4,3

hectare are noua bază sportivă, care are facilități pentru copii, tineri, adulți și vârstnici; practic, pentru toți clujenii.

Lucrările au început în cursul anului 2020. Termenele stabilite inițial au fost de patru luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție, dar problemele au apărut încă de la proiectare. S-a lucrat lent, iar primăria n-a fost mulțumită de propunerea inițială și a cerut revizuirea documentației. Până acum, toate termenele de finalizare promise de constructor au fost încălcate.

Un alt termen de finalizare fixat de constructor, pentru luna octombrie 2021, n-a fost respectat. Ultimul deadline a fost iunie 2022.

Funcțiuni:

  • Loc de joacă pentru copii;
  • Alimentație publică;
  • Zonă de recreere;
  • Skate – park;
  • Terenuri de sport în aer liber;
  • Zonă coșuri de baschet;
  • Promenadă;
  • Pistă de alergat;
  • Zonă fitness;
  • Peluză multifunțională;
  • Parcare

Zona sportivă conține:

  • terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă;
  • terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă, padel, terenuri de tenis cu piciorul, amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip (împrejmuite), terenuri sintetice de baschet, tenis de masa (în spații acoperite și deschise), mese de șah, amenajări cu aparate fitness în spaţii amenajate etc.;
  • zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in aer liber;
  • diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece;

Baza a fost construită de asocierea dintre Asocierea RO-Verde Landscaping S.R.L. – Electrogrup – Opentrans – Prospect Drill SRL – Cris Garden. Valoarea contractului este de 5,5 milioane de euro.

Filmulețul cu prezentarea făcută de primarul Emil Boc în baza „La Terenuri” din Mănăștur poate fi văzut AICI.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.