Emil Boc i-a stabilit viitorul Bazei Farmec: OSĂ
De la “facem” la “vom face”, celebrul “osă”, este o diferență foarte vizibilă. Uneori supărătoare. În 27 decembrie, Consiliul Local a votat în favoarea prelungirii cu cel mult doi ani a concesiunii Bazei sportive Farmec către s.c. Farmec s.a. Atunci, consilierul local Adriana Cristian, de la USR, a cerut Primăriei să renunțe la concesiune și să modernizeze baza, rămasă neîngrijită pe alocuri. Primarul Emil Boc s-a opus; a susținut votarea prelungirii, deși a afirmat că va trimite oameni să verifice cum stau lucrurile. Acum, după 24 de zile, susține că Primăria va moderniza baza.
Azi e 19 ianuarie și primarul vorbește despre viitorul bazei sportive. Vorbele sunt generale, e clar că nu există un plan, dar osă. “Vom face un concurs de soluții sau o dezbatare publică extinsă, să vedem ce vom face cu Parcul Farmec. Mai avem 18 luni la dispoziție în care baza este concesionată, timp suficient să ne consultăm cu locuitorii din zonă, iar această zonă să fie adaptată la nevoile lor”, a spus la Napoca Live.
Nu 18, ci 24 de luni e termenul, dar acesta poate fi scurtat. La 18 luni sau la mâine. Istoria este așa: Primăria a semnat un contract de concesiune în 6 ianuarie 1998, pe 25 de ani, pentru spațiul de pe str. București 68-70. Acolo există două terenuri de sport, un bar și o clădire utilizată, la acea vreme, drept discotecă. Așa apare și în acte. Acestea au fost edificate de s.c. Farmec s.a.
3.552
de metri pătrați măsoară spațiul pe care se află terenurile, discoteca și barul.
Așadar, contractul a expirat luna aceasta. Primăria a fost de acord să prelungească și a mers cu proiectul în fața consilierilor locali. Vladimir Mătușan, de la PSD, a cerut mărirea chiriei.
81.840
de lei pe an, sumă indexabilă anual cu rata inflației, va plăti s.c. Farmec s.a.
Suma provine dintr-un raport al companiei Neoconsult Valuation. Potrivit evaluatorilor, valoarea recomandată de închiriere era de 1.400 de euro pe lună, 6.820 de lei. Pe an, suma e de 16.800 de euro, 81.840 de lei.
Contractul s-a semnat pe 24 de luni, dar Primăria și-a păstrat dreptul unilateral de a rezilia. Se arată acolo că este valabil “până la aprobarea de către autoritatea locală a realizării unui obietiv de interes public local, dar nu mai mult de doi ani”.
În contractul inițial, Farmec oferea anual Primăriei 10% din profitul obținut pe teren. Această prevedere nu mai apare în ultimul HCL, poate și întrucât activitatea s-a redus la niște cursuri de fotbal și închirieri de terenuri.