Emil Boc, despre Spitalul Regional de Urgență Cluj: „A fost corelat cu proiectul Centurii Metropolitane”. Când încep efectiv lucrările

Autor  admin   în       9 luni în urmã     1402 Vizualizări.  

Invitat online într-o emisiune la un post local, Emil Boc a reiterat, joi, că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj vor începe în acest an. 

„O investiţie importantă pentru creşterea calităţii sănătăţii. Înseamnă trecerea Clujului la nivelul următor în materie de sănătate. Clujul are şansa de a avea o elită medicală de excepţie. Toţi cei care astăzi lucrează în spitale, secţii, zone, clădiri diferite vor avea ocazia să lucreze într-un sistem integrat care va funcţiona în beneficiul oamenilor. Porneşte la drum anul acesta. Vorbim despre sume care nu se pot obţine uşor, de pe o zi pe alta sau de la un an la altul. Spitalul Regional de Urgenţă a fost corelat cu proiectul Centurii Metropolitane. Noi când am gândit proiectul Centurii l-am gândit în directă legătură cu Spitalul Regional de Urgenţă, în sensul de a putea să facilităm accesul şi mai uşor la Spital. Lucrările la Centură încep exact din zona Floreşti la Spitalul Regional de Urgenţă. Va fi o bandă dedicată pentru salvare. Se va mai face o intrare, un acces la spital prin spate pe la Polus – (Vivo!)”, a declarat Emil Boc, la Napoca Live.

52.277.047,79

de lei (fără TVA) este valoarea pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență

În decembrie 2023 a fost desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj. Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a desemnat câștigătorul licitației în valoare de 52.277.047,79 lei (fără TVA). Acesta este antreprenorul român Ubitech Construcții SRL și va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Prima etapă a proiectului presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Clădirea cu funcțiunea Spital Regional de Urgență va găzdui 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.

Citește și acest articol:

Noi mai prindem? Ăsta e ritmul centurii metropolitane

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.