Emil Boc: Ce se întâmplă în trafic este o chestiune de cultură civică

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã  

Emil Boc a fost întrebat astăzi despre modul în care Primăria se implică pentru a reduce traficul, cu referire la faptul că lunea viitoare reîncepe școala.

„Sunt 14 trasee de autobuze școlare, care scot zilnic 5-600 de mașini din trafic. Acum, mai mult de atâta, eu ce pot să vă spun? Depinde de fiecare ce atitudine are și ce se întâmplă în trafic. Adică nu, nu pot eu să știu toate aceste detalii. Ce ține de noi facem: linii dedicate de transport în comun, abonamente gratuite pentru elevi, autobuze școlare pentru cei din învățământul primar, ca să ajungă în siguranță la școală. Acum asta este ceea ce putem face noi. Ce face fiecare cetățean este o altă chestiune, de cultură civică”, a spus Boc, la Realitatea FM.

Emil Boc vorbește aproape săptămânal despre modelul european de mobilitate, bazat în special pe transport cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, pe care visează să îl implementeze și aici. Numai că mentalitatea locuitorilor din Olanda, Belgia sau Danemarca este complet diferită de cea a românului, lucru care se vede în ambuteiajele de pe arterele Clujului. Și care vor reveni cu „forțe proaspete” din 9 septembrie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.