Emil Boc anunță când vor fi gata lucrările la Podul Porțelanului și la Turnul Pompierilor

Autor  admin   în       2 years în urmã     1692 Vizualizări.  

Lucrările la Podul Porțelanului și la Turnul Pompierilor din Cluj sunt pe cale să fie reluate, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, într-o emisiune live la Ziua de Cluj. 

„Vom prezenta rezultatele licitației (pentru Podul Porțelanului – n.r.), pentru că s-au făcut și s-au depus oferte. E clar că aceste proiecte vor fi anul viitor în plină finalizare. Turnul Pompierilor se va finaliza și vom vedea și graficul pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului pe 2022 pentru podul Porțelanului”, a declarat edilul-șef al Clujului.

Lucrările la podul Porțelanului au fost sistate în urma descoperirii unui zăcământ de sare. În ședința din octombrie a Consiliului local s-au aprobat noile estimări de costuri, aproape triple dață de cele inițiale.

Proiectul de pe strada Porțelanului prevedea realizarea a două poduri peste Someș, unul care înlocuiește vechea structură care traversa râul și care urmează să fie folosit de pietoni și bicicliști (recepționat în 25.02.2021, pe care acum trec mașinile) și unul destinat automobilelor, cu două benzi, cu o lungime de 62 de metri și o lățime de 10,8 metri.

Podul Porțelanului – zăcământul de sare dublează costurile

Pe de altă parte, lucrările la Turnul Pompierilor au început din 2019, dar au stagnat din mai multe motive.

În vara acestui an, contractul cu executantul lucrărilor, Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, a fost reziliat.

Turnul Pompierilor este un monument istoric de clasa A.

Pentru acest proiect, Primăria primește 9,3 milioane de lei din fonduri nerambursabile.

Proiectul a fost realizat, în urma câștigării unui concurs de soluții, de arhitectul clujean Vlad Sebastian Rusu, în colaborare cu Anamaria Cornelia Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Silviu Olănescu.

De ce întârzie lucrările la Turnul Pompierilor

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.