Emil Boc: Am fost obișnuiți cu mașina, am crescut cu mașina, cum se zice, și în leagăn am stat cu mașina. Trebuie să lucrăm la metode alternative care vin la mașină

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     6429 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre valurile de căldură, tot mai lungi și mai dese, din ultimii ani. Și a enumerat măsurile pe care le ia administrația locală pentru a asigura o calitate a vieții bună pentru cetățeni, de la cișmele la spații verzi cu arbori care oferă umbră.

„Aceste măsuri merg mână în mână cu politica de mobilitate, să elimini cât mai multe gaze cu efect de seră care se produc în oraș. Și am dat exemplul zonei Universității, unde s-a eliminat traficul, lucru care știu că nu place la foarte multă lume. Și eu înțeleg asta, că am fost obișnuiți cu mașina, am crescut cu mașina, cum se zice, și în leagăn am stat cu mașina.

Trebuie să ne gândim că viața la oraș e tot mai complicată dacă suntem dependenți de mașină mental. Noi trebuie să lucrăm la metodele alternative care vin la mașină. Și aici venim cu transportul public de calitate, cu metroul, cu trenul metropolitan și avem trenul metropolitan, joi, în ședință (Consiliul Local n.r.), pentru adoptarea proiectului și să îl depunem pe fonduri europene imediat după aceea”, a spus Emil Boc, la radio.

Primarul vede că orașe importante din vestul și nordul Europei, mai ales, au implementat cu succes politici care să descurajeze transportul cu automobilul personal. Însă acele orașe au trecut prin aceste transformări acum 20-30 de ani și au numeroase soluții alternative, în timp ce la Cluj acestea sunt majoritatea pe hârtie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.