Emil Boc, acuzat că fură proiectele opoziției. „Mi se pare puțin amuzant”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1475 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, semnează, alături de consilierul local PNL Andre Irimie proiectul de hotărâre de Consiliul local prin care urmează să se modernizeze strada Hameiului. Un reprezentant al opoziții din Consiliul local Cluj-Napoca, Adriana Cristian, de la USR, își transmite pe Facebook bucuria că strada va fi în sfârșit asfaltată. Ea fusese pe acea stradă de mai multe ori și se implicase în rezolvarea problemei, la solicitarea unul locatar, Adam Istvan Sandor. Pe de altă parte, Adriana Cristian observă că propunerea ei a fost însușită de PNL.

„Proiectul de înscriere în cartea funciară apare pe ordinea de zi din inițiativa domnului primar și a unui consilier local PNL, care nu a discutat niciodată cu domnul Adam Istvan Sandor și care nu a mers niciodată la întâlnirile locatarilor pe acest subiect. Nu mă înțelegeți greșit… nu țin să fie trecut numele meu pe proiect, vreau doar că el să se facă, iar acei oameni să aibă o stradă civilizată, dar tot mi se pare puțin amuzant și chiar mi-aș dori să aflu care a fost aportul inițiatorilor acestui proiect, aflat astăzi pe ordinea de zi. În realitate, acest proiect ar trebui să poarte numele Adam Istvan Sandor”, a scris Adriana Cristian.

Sunt mulți parlamentari care se plâng de astfel de manevre în legislativ. Proiecte propuse de opoziție, picate la vot, repropuse de putere și validate. Iată că se întâmplă și în Consiliul local Cluj.

Locuitorii de pe strada Hameiului așteaptă de 12 ani să li se asflalteze strada, afundată în noroi. Primăria nu a putut face acest lucru din cauza unei bucăți de teren care nu apărea în domeniul public al municipiului. Deținătorii unor fâșii de teren le-au donat Primăriei, doar că în 12 ani nimeni nu s-a deranjat să îi întrebe.

„Mi s-a răspuns că nu se poate face proiect pe un drum parțial și, drept urmare, tot ce se poate face e să se facă lucrări de întreținere. (…) Nu astfalt, nu trotuare, nu iluminat stradal. Singura soluție era ca toți proprietarii să cedeze terenul Primăriei. De unii singuri și cu dificultate, locatarii de pe strada Hameiului au aflat cine sunt proprietarii acelor bucăți de teren ce trebuiau predate autorităților locale. Ba chiar s-au pregătit să cumpere terenul de la proprietari pentru a-l ceda primăriei, orice, doar să scape odată de noroaie și gropi umplute cu pietriș. Dar mare le-a fost surpriza când proprietarii terenurilor le-au spus că cedează de bună voie și fără niciun cost. Și așa am aflat cu toții că timp de 12 ani, administrația nu a mers niciodată proactiv către proprietari pentru a le solicita să cedeze (cu sau fără cost) terenul administrației pentru a se rezolva această problemă ce trenează de atâta timp. Nu-i așa ca suna puțin a Caragiale?”, a mai spus Adriana Cristian.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.