Emil Boc a răbufnit. “Clujul este un oraș liber”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1350 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, nu răspunde punctual contracandidaților săi din cursa electorală. Stă deasupra tuturor, convins că va câștiga alegerile fără să își suflece mânecile.

Este clar însă că unele dintre afirmațiile făcute în spațiul public l-au deranjat.

Deputatul Emanuel Ungureanu, de la USR PLUS, a vorbit despre prietenia sa cu Ioan Rus. L-a acuzat pe primar că nu îi iese din cuvânt fostului ministru.

Alte voci l-au plasat în apropierea unor mari dezvoltatori ai Clujului. Lumea nu a uitat că, în primul său mandat, Boc a autorizat zgârie-norii propuși de Paszkany și Vlas, doi dintre sponsorii PDL din campania electorală. Primul nu a mai construit, dar al doilea are turnul acela solitar, neterminat de 12 ani, de la intrarea dinspre Florești.

Astăzi, fără să pronunțe vreun nume, Emil Boc a răbufnit.

“Clujul este un oraș liber. Nu este și nu va fi captiv vreunui grup de interese, nu va fi subjugat unor interese clientelare. Nu există un cerc care numai el să decidă cine, unde și cum dezvoltă afaceri sau face investiții. Clujul este al nostru, al tuturor clujenilor, care suntem egali în fața legii. Voi susține întodeauna ca orașul să fie al tuturor clujenilor. Un oraș pentru cetățeni, nu pentru profit. Să nu se înțeleagă prin asta că am ceva cu mediul de afaceri. Pot să facă afaceri, dar în limitele prevăzute de lege”, a spus Boc, vineri, la Realitatea FM.

Primarul a făcut o trimitere și către Comisia de amenajare a teritoriului și urbanism. De la mijlocul lui august, doi dezvoltatori – Căpușan și Târnovean – au plătit cu câteva etaje conceptul “oraș pentru cetățeni, nu pentru profit”. Pe Bulevardul Muncii aveau pregătite proiecte de clădiri de parter și 11 etaje, respectiv parter și 15 etaje, iar în comisie au intrat la apă până la nivelul de parter și 9 etaje.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.