Emil Boc a anunțat când se va deschide traficul pe Podul Oașului-Răsăritului

Autor  admin   în       1 year în urmã     1954 Vizualizări.  

Podul Oașului-Răsăritului va fi deschis circulației rutiere mâine, de la ora 12:00, a transmis  joi primarul Clujului, Emil Boc, într-o emisiune radio. 

„Mâine, la ora 12:00, deschidem Podul Oașului – Răsăritului. Îi invit pe toți cei interesați, mass-media, cetățeni ai Clujului, să participe la deschidere. Am făcut testele necesare pentru recepție, testele pentru iluminat și mâine are loc deschiderea. Este o lucrare foarte importantă pentru Cluj, pentru zona respectivă, și arată dimensiunea noastră de a continua proiectele de modernizare ale orașului”, a declarat, la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc.

Podul Oașului – Răsăritului are patru benzi auto, piste de biciclete, trotuare, benzi de presemnalizare și va aduce o fluidizare a traficului, fiind folosit de cei care vin dinspre gară și doresc să meargă spre Mărăști sau invers. 

Detaliile tehnice privind noul Pod Oașului-Răsăritului:
– suprafața terenului pe care s-a construit este de 2.000 mp;
– lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m;
– secțiunea transversală a podului are 26 m;
– partea carosabilă: 4 benzi de circulație; 2 piste de biciclete și 2 trotuare;
– rețelele edilitare de pe pasarela existentă au fost relocate în subteran, pe sub albia râului;
– proiectul a inclus și instalarea unui sistem de iluminat arhitectural.

22.756.557,36

de lei (fără TVA) este valoarea lucrărilor la acest obiectiv.

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.756.557,36 lei fără TVA – obiectiv finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citește și GALERIE FOTO & VIDEO. Imagini superbe cu Podul Oașului-Răsăritului luminat noaptea. Ce lucrări se mai fac + când se va deschide traficului

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.