Elevii din județul Cluj vor beneficia și-n următorul an școlar de facilități la transport. A fost stabilită valoarea unitară lei/kilometru

Autor  admin   în       2 luni în urmã     493 Vizualizări.  

În ședința de joi, 26 septembrie, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pe durata anului școlar 2024-2025, în vederea acordării facilităților de transport pentru elevii care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport.
Scopul proiectului a fost de a stabili valoarea unitară lei/kilometru aferentă sumei forfetare lunare și stabilirea sumei forfetare pe zi, aferentă fiecărei tranșe de un kilometru, pe o distanță de la 1 la 50 de kilometri de care vor beneficia elevi din județul Cluj pe perioada anului școlar 2024-2025.
Aceste facilități sunt acordate tinerilor care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu și nu beneficiază de existența unor servicii de transport public, curse școlare, transport cu mijloace de transport aparținând unităților de învățământ sau consiliilor locale.
Stabilirea sumei forfetare se face de către unitățile de învățământ, pe baza valorii unitare lei/km aprobate de consiliile județene, înmulțită cu numărul de kilometri parcurși zilnic între localitatea de domiciliu/ reședință a elevilor și localitatea în care aceștia sunt școlarizați și numărul de zile de cursuri din luna de analiză.
Nivelul tarifului mediu pe călătorie este cel ofertat și fundamentat de către fiecare operator de transport desemnat câștigător în cadrul procedurilor de licitație. Potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterii tariful mediu de călătorie este de 0,30 lei/loc/km (TVA inclus).
Tișe: „O prioritate permanentă”

„𝐸𝑑𝑢𝑐𝑎ț𝑖𝑎 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡ă 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑜 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑡ă ș𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑠𝑝𝑒𝑟ă, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑐ă, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑓𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑖𝑒 𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑚a𝑛𝑒𝑛𝑡ă 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑒𝑐ă𝑟𝑢𝑖 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙, 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑑𝑒 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑒𝑛𝑖𝑒𝑛ță, 𝑙𝑎 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡 𝑑𝑒 î𝑛𝑣ăț𝑎𝑟𝑒”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Decontarea costurilor pentru facilitățile de transport acordate elevilor se face de la bugetul de stat, prin Ministerul Educației.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.