Electrificare Aghireș Poieni. Stadiul de execuție al lucrărilor. GALERIE FOTO

Autor  Tudor Știrbu   în       6 ore în urmã     366 Vizualizări.  

Proiectul „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții ‘Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor’ – Lot 2 Aghireș – Poieni” a ajuns la un stadiu de execuție de 22%. 
Informația a fost postată pe pagina de Facebook a CFR SA. Compania de infrastructură feroviară a difuzat pe pagina de socializare și un filmuleț cu stadiul lucrărilor, care poate fi urmărit AICI.
Proiectul de modernizare a liniei Aghireș – Poieni presupune reabilitarea a 36,53 km linie de cale ferată: km 531+160 – km 567+690.
Lucrările prevăzute în cadrul proiectului:
  • 2 stații CF, 2 halte de mișcare, 3 puncte de oprire;
  • 3 poduri, 67 podețe, 1 pasaj denivelat;
  • 2 tuneluri;
  • ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R).

Date despre lucrările la acest lot

  1. Antreprenor: asocierea RailWorks: Arcada Company S.A. (lider) și Asocierea Alstom Transport S.A.;
  2. Durata de realizare a documentațiilor tehnice (proiectare): 6 luni;
  3. Durata de execuție a lucrărilor: 36 luni;
  4. Ordin de începere: 25.01.2023;
  5. Termen de finalizare: 25.07.2026;
  6. Stadiu fizic: 22%.

În decembrie 2022, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA și Asocierea RailWorks, formată din Arcada Company și SC Alstom Transport SA, au semnat contractul de modernizare și electrificare pentru Aghireș-Poieni, în valoare de 1,53 miliarde de lei.

Te-ar putea interesa și acest articol:

MAGISTRALA 300. Catastrofal! Lucrările pe cele 4 loturi de cale ferată dintre Cluj-Napoca și Oradea au înregistrat în septembrie un progres „sublim”: ZERO PROCENTE!

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.