Efectul “Ungureanu”? Primăria a intervenit de urgență

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     2206 Vizualizări.  

Primăria clujeană a intervenit și a pus piatră pe strada Mozart, din cartierul Bună Ziua. Situația a fost semnalată de cetățeni, pe Facebook.

Sunt ani de când locuitorii din zonă circulau prin noroi, atunci când ploua, iar demersul municipalității îi ajută. 

Se pare însă că inițiativa a venit în urma unui video postat ieri pe Facebook de către deputatul Emanuel Ungureanu, candidat la Primărie.

“Mozart, una dintre străzile de pământ din Cluj-Napoca, este la câteva sute de metri de strada smart Bună Ziua. Imaginile sunt greu de privit, gropi imense, străzi fără borduri, noroi, haos, lipsă locuri de joacă. Locul pare abandonat de Primăria Cluj-Napoca, în contrast total cu propaganda administrației liberale a orașului, care își bate joc de locuitorii din cartierele tinere ale orașului”, a scris Ungureanu, care a arătat situația din nordul cartierului Bună Ziua.

Acesta a mers în zonă împreună cu Ovidiu Nistor, colegul său de partid, care a propus unirea străzilor Mozart cu Nicolae Drăganu, astfel încât șoferii din zonă să poată ieși pe Trifoiului sau Calea Turzii, nu obligatoriu pe Bună Ziua, ca în prezent.

Pe Facebook, a intervenit Andreea Mureșan, șefa biroului de Strategii Urbane a Primăriei. „Mai degrabă coincidență. Primăria are în vedere modernizarea străzii Mozart, au fost discuții cu proprietarii parcelelor cu front la stradă, iar intervenția se va realiza după trecerea în proprietate publică a suprafețelor dezmembrate, pentru lărgirea străzii. Strada Mozart, așa cum o vedeți, nu e în integralitate în domeniul public (doar fâșia centrală de aproximativ patru metri lățime e a municipiului). Pentru a face măcar două benzi de circulație și un trotuar, îți trebuie o ampriza de 7,5 metri. Proiectul a fost realizat și s-au purtat discuții cu proprietarii, urmând ca aceștia să decidă.”

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.