„Efectiv impresionează”. Care este cea mai frumoasă clădire universitară din România + Ce se întâmplă cu „aleea rectorilor”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     858 Vizualizări.  

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a apreciat modul în care clădirea universității este pusă în valoare de modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu. 

„Este cea mai frumoasă structură academică din țară. Mai este o clădire frumoasă, la Iași, dar nu este stilul ăsta austriac, austro-ungar, ci un stilul mai românesc. Știți clădirea centrală a Universității. Și chiar clădirea Universității din București e frumoasă, cea din Piața Universității. Problema lor este o problemă pe care am avut-o și noi, dar noi am scăpat de ea. Trec bulevardele exact pe lângă ele. Noi, în momentul ăsta, avem o clădire frumoasă și avem o zonă istorică pietonală și astfel de combinație România nu mai are. Când au venit în vizită, cei din străinătate au fost efectiv încântați și mai ales când mă duc să le prezint fiecare clădire. Fiecare are o istorie, istorie veche, încă de la 1500. Este efectiv ceva ce îi impresionează și pe cei care vin în vizită. Arată bine, ăsta e adevărul”, a spus Daniel David.

Pe de altă parte, modernizarea străzii Kogălniceanu nu este finalizată. În proiect era prevăzută și o alee a rectorilor. Lucrurile au fost între timp regândite, sigur, fără vreo consultare a populației. Acum, plăci cu numele rectorilor și perioada în care au administrat universitatea vor fi instalate în diverse puncte de pe stradă. Doar că totul trebuia să fie gata în decembrie și, după cum vedeți, încă mai vorbim despre anumite operațiuni la viitor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.