Educația clujeană, din nou pe primul loc. 7×10

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1194 Vizualizări.  

Județul Cluj a fost pe primul loc la Evaluarea Națională, tot pe primul la Bacalaureat, iar acum s-a clasat în vârf și la examenul de definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2020.

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 87,46% (în creștere cu 2,04%, comparativ cu rezultatele inițiale – 85,42%). 

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrul de examen de la Colegiul Național ,,George Coșbuc” Cluj-Napoca, cât și pe site-ul definitivat.edu.ro.

În județul Cluj, la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), în etapa de soluționare a contestațiilor, au fost depuse 29 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise. 7 contestații au fost admise (6 lucrări au înregistrat note mai mari, decât cele obținute în evaluarea inițială, iar 1 lucrare a fost reevaluată sub nota obținută inițial).

Reamintim faptul că, în această sesiune a examenului național de definitivare în învățământ, în județul Cluj, 311 candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie 2020. Dintre aceștia, 8 candidați s-au retras din motive personale, 7 candidați au absentat, iar 1 candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. 

7 candiați din județul Cluj au obținut media 10 ( 2,37%) la examenului național de definitivare în învățământ, iar 251 dintre candidații admiși pentru a susține proba scrisă au obținut medii cuprinse între 8,00-9,99, ca urmare a afișării rezultatelor finale. 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.