După deal. Un mic ansamblu de locuințe individuale va fi construit în apropiere de Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     4495 Vizualizări.  

Membrii Comisiei tehnice de urbanism vor dezbate, în ședința de miercuri, 29 noiembrie, un proiect care privește construirea unui mic ansamblu imobliar compus din șase locuințe individuale cu o zonă de agrement în satul Moriști, comuna Cojocna. 

Satul Moriști este dezvoltat în principal de-a lungul DJ161A, șoseaua care face legătura dintre Cojocna și Apahida, respectiv DN1C, și este format din mai multe trupuri care nu formează un intravilan unitar. Satul Moriști se află la circa 17 kilometri est de Cluj-Napoca; distanța dintre cele două localități poate fi parcursă cu mașina în 30 minute.

9.650

de metri pătrați este suprafața amplasamentului studiat

Terenul ce a generat planul urbanistic zonal (PUZ) are o suprafață de 9.650 de metri pătrați și se află în satul Moriști, comuna Cojocna, în aproprierea vetrei satului.

8

parcele formează terenul destinat realizării proiectului din satul Moriști

Terenul în suprafață de 9.650 de metri pătrați va fi împărțit în 6 parcele destinate construirii de locuințe individuale, o parcelă destinata funcțiunilor publice și zone de agrement, respectiv o parcelă cu destinația de drum.

Bilanț teritorial propus

Suprafață studiată: 9.650 mp – 100,00 %;
Locuințe individuale cu regim mic de inaltime: 6.782 mp – 70.27%;
Funcțiuni publice și zone de agrement: 1.643.21 mp – 17.03%;
Circulații: 1.224.79 mp – 12.70 %.

Potrivit memoriului tehnic, parcela studiată se află în continuarea intravilanului, în lungul drumului județean și este
înconjurată de locuințe individuale și parcelări realizate în mai multe etape.

Aceasta este delimitată la nord, est și la vest de proprietăți private a persoanelor fizice sau juridice, iar la sud este delimitată de DJ161A, drum public.

Accesibilitatea parcelei este foarte bună, fiind posibilă conectarea la artera principală de circulatie, cu o conexiune ușoară cu satul resedință de comună, Cojocna, cât și cu Apahida, respectic DN1C.

2

locuri de parcare pentru fiecare parcelă sunt prevăzute în proiect

Referindu-ne la echiparea edilitară, parcela studiată beneficiază de existența rețelelor de distribuție a energiei electrice, de alimentare cu apă potabilă, de canalizare, existente deja pe DJ161A.

Proiectantul mai propune ca fiecare parcelă de locuinte să asigure minimum 2 locuri de parcare.

Beneficiarul investiției este un clujean, Gabriel Ioan Andone-Rotaru, iar proiectantul lucrării este s.c. Arhi Actus s.r.l. din Florești.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.