Drumuri noi paralele, la Cluj. Trei benzi pe sens între gară și IRA

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     5742 Vizualizări.  

Primăria a pus în consultare publică noul bulevard al Clujului: strada Câmpul Pâinii, care urmează să lege gara de fosta platformă IRA.

Șoseaua va trece noul pod Oașului – Răsăritului și va urma calea ferată, cu câte două benzi pe sens. În paralel, de cealaltă parte a căii ferate, strada Răsăritului va avea același traseu, dar cu câte o bandă pe sens. Cele două artere ajung pe plan până la podul IRA, dar există perspective de prelungire.

Strada Răsăritului se va continua cu Calea Someșeni, în timp ce pentru strada Câmpul Pâinii se creează premisele unei continuări spre aeroport, dincoace de calea ferată de Calea Someșeni. Deocamdată, artera își va vărsa traficul în strada Traian Vuia, dar va avea intersecții și cu străzile Beiușului, Ghimeșului, Hunedoarei.

4

sensuri giratorii cuprinde proiectul viitoarului bulevard Câmpul Pâinii.

Culoar mobilitate nord – pod Oașului-Răsăritului – străzile Răsăritului-Câmpul Pâinii – pod IRA este realizat de NV CONSTRUCT s.r.l. și MOSSFERN s.r.l. Proiectant general este Dan Sima. Planurile se află în dezbatere publică pe website-ul Primăriei până la finele acestei luni.

Puteți consulta ilustrarea urbanistică propusă de arhitecți AICI.

4

kilometri va avea noul bulevard al Clujului.

„Cercetătorii au ajuns la concluzia că, prin construcția acestui nou bulevard, orașul va câștiga 25.000 de euro pe zi. Suma provine din diferența de carburant ars și de timp câștigat. Așa că acest bulevard va aduce beneficii de zece milioane de euro pe an pentru clujeni”, spune arhitectul Arnold Macalik, de la Mossfern, într-o dezbatere publică.

Primăria speră să atragă fonduri europene pentru realizarea acestui proiect.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.