DRUMUL EXPRES CLUJ-DEJ. Compania de Drumuri anunță câștigătoarea licitației. SF-ul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că studiul de fezabilitate pentru drumul expres Cluj-Napoca – Dej va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport.
Licitația cu o valoare de până la 33,49 milioane de lei a fost lansată în februarie 2024, iar termenul pentru evaluarea ofertelor este 29 iulie.
Guvernul va plăti doar 11 milioane de lei din acest cost, iar restul va fi acoperit din fonduri europene, potrivit economedia.ro. Lungimea estimată este de 75 kilometri, iar durata de contractului pentru proiectarea preliminară (SF) este de un an și jumătate. Drumul expres va asigura legătura între Autostrada Transilvania (A3) și viitorul drum transregio Gilău – Apahida.
Ce firme au depus oferte în februarie pentru realizarea SF la DEx Cluj – Dej
- CONSTRUCT C.D.P. SRL;
- Asocierea DP CONSULT SA (lider) – SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI TEAHA & FUZESI;
- Asocierea ECO GEODRUM SRL (lider) – TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL;
- PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL;
- Asocierea SPECIALIST CONSULTING SRL (lider) – SPECIALIST SMART GROUP SRL – PERFECT CONSULT EUROPE SRL
33.493.162,02
de lei, fără TVA, este valoarea totală estimată a contractului.
„În conformitate cu prevederile art. 104 alin (8) din Legea nr. 98/2016, Autoritatea Contractantă optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 5.146.889,54 lei, fara TVA, valoarea reprezentand 20% din valoarea estimata a contractului (fara Rezerve de implementare, “Camera de Date” de proiect si fara Buget de Publicitate), iar Valoarea Estimata Totala (incluzand si serviciile similare) va fi: 33.493.162,02 lei, fara TVA. Valoarea minima a intervalului de la Sectiunea II.1.5 reprezinta valoarea estimata a prezentei proceduri, in functie de care se va elabora si evalua oferta, iar valoarea maxima a intervalului de la Sectiunea II.1.5 reprezinta valoarea estimata ce conține atât valoarea estimata a prezentei proceduri cat si valoarea posibilelor servicii noi similare conform art. 104 alin (8) din Legea nr. 98/2016”, potrivit SEAP.
Licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej a mai fost lansată în octombrie 2021, când patru asocieri de companii depuseseră oferte, dar niciuna n-a fost selectată.