Două pârtii de schi clujene urmează să se unească. Noul domeniu schiabil va fi traversat de o gondolă și telecabină

Autor  Tudor Știrbu   în       3 luni în urmã     19974 Vizualizări.  

Administratorul județului Cluj, Alin Tișe, a făcut, miercuri, un anunț care îi va bucura foarte tare pe iubitorii sporturilor de iarnă: domeniul schiabil din județ se va mări, prin extinderea pârtiei vechi de la Băișoara cu cea de la Buscat. Proiectul prevede realizarea unor instalații cu gondolă și telecabină, care vor uni cele două pârtii. 

Proiectul de la Băișoara

„Consiliul Județean are două proiecte referitoare la acest domeniu și vrem să le implementăm în următorii ani. E vorba de pârtia veche de la Băișoara, care în prezent este predată primăriei. Primăria Băișoara are un proiect finanțat de la bugetul de stat. Este un proiect încă de pe vremea doamnei Udrea, <Schi în Apuseni> se numește. Aici e prinsă pârtia veche de la Băișoara și încă altele din țară.

Această modernizare a pârtiei este cuprinsă în proiect, iar primăria n-a abandonat această idee. Acum proiectul se află în analiză într-o comisie interministerială pentru a deveni o pârtie cu un anumite statut. Pârtia veche de la Băișoara se va uni cu pârtia de la Buscat. Se va crea o rețea cu gondolă și telecabină care va uni cele două pârtii. Practic, vei putea trece de pe o pârtie pe alta. Astfel, se va crea un domeniu schiabil mai lung. Noi ne-am oferit să susținem acest demers până când proiectul va fi aprobat. Soluția finală, însă, va fi un parteneriat public-privat”, a declarat președintele CJ Cluj, la Ziua Live.

Proiectul de la Vlădeasa – Săcuieu

Al doilea proiect anunțat de Alin Tișe este pârtia de la Vlădeasa (partea care se află pe raza comunei Săcueiu). „Noi avem de modernizat două sau trei drumuri județene care merg spre Vlădeasa. Vrem să ne alăturăm primăriei în acest demers și să găsim un privat care să investească în această pârtie. Acolo s-au făcut studii care au arătat că este cea mai bună zonă de a schia (din județ – n.r.). O pârtie are 1.200 de metri lungime, dar sunt mai multe. Merită să investim și în acest proiect”, a afirmat Tișe.

Media9 a scris despre acest proiect. Citește mai jos articolul:

V-ați legat clăparii? Alin Tișe promite o stațiune de schi în județul Cluj

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.