Două obiective turistice din județul Cluj, nominalizate în competiția națională „Destinația Anului 2025”

Autor  admin   în       6 ore în urmã     140 Vizualizări.  

Două dintre obiectivele turistice aflate în proprietatea forului administrativ județean, modernizate recent de Consiliul Județean cu ajutorul fondurilor  europene, au fost nominalizate în competiția națională „Destinația Anului 2025”.

Cele două obiective înscrise în cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România, la categoria Cultură și educație sunt Castelul „Banffy” din Răscruci și Muzeul Etnografic al Transilvaniei (M.E.T.).

DECLARAȚIE

„Salut includerea celor două obiective emblematice pentru județul Cluj printre cele calificate în această competiție. Este o recunoaștere clară a reușitei și a impactului benefic al investițiilor pe care Consiliul Județean le-a făcut, din bani europeni, în vederea redării farmecului de odinioară al acestor capodopere arhitecturale și pentru includerea acestora în circuitul turistic”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Redeschis la finalului anului trecut, Castelul „Bánffy” din Răscruci și-a recăpătat strălucirea în urma lucrărilor de restaurare, conservare și punere în valoare derulate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare de cca. 11,5 milioane de euro.

,,Restaurarea anvelopei Palatului Reduta”, în prezent Muzeul Etnografic al Transilvaniei, este un alt proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 6 milioane de lei, derulat de Consiliul Județean Cluj. Clădirea istorică cu o semnificație aparte beneficiază în prezent de o înfățișare demnă de semnificația aparte pe care o are ca urmare a găzduirii, în urmă cu 130 de ani, a celebrului proces al memorandiștilor.

În competiția turistică „Destinația Anului 2025” au mai fost nominalizate, din județul Cluj, municipiul Cluj-Napoca (categoria „Orașe care inspiră”), Mărișel (categoria „Tărâmuri fermecate”) și Sâncraiu (categoria „Sate de poveste”).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.