Donath – “Nu avem o soluție viabilă”: nici trotuare, nici iluminat public. Atac îndreptat către Primăria Florești

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2783 Vizualizări.  

Strada Donath, în capătul său dinspre Florești, este extrem de utilizată, constituie o alternativă la DN1 pentru floreștenii care fac naveta spre Cluj-Napoca. În același timp, este și foarte sumar amenajată. Tema Donath a fost adusă astăzi, în ședința de Consiliu Local, de consilierul Radu Boloveschi, de la USR, care a cerut trotuare și iluminat public.

Observație: Primăria Cluj-Napoca nu intenționează să facă investiții acolo, iar acest lucru este clar pentru cei care urmăresc proiectele și declarațiile venite din zona administrației locale. Motivul este că locuitorii din Florești creează aglomerație în Grigorescu, iar locuitorii cartierului sunt nemulțumiți și trimit petiții. Acest lucru a fost confirmat de primarul Emil Boc, în mai multe ocazii. Iar Boc are interese electorale referitoare la clujeni, nu la floreșteni. Altfel spus, dacă ar putea bloca și mai tare circulația din capăt Donath, ar face-o cu plăcere.

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că strada are o ampriză variabilă, pe alocuri sunt doar 4-5 metri, astfel încât nu mai rămâne loc de trotuare. Că ar trebui făcute exproprieri pentru trotuar și un studiu de fezabilitate pentru consolidarea dealului, care nu a fost și nu este în planurile Primăriei. Mai mult, Tarcea a înțepat Primăria vecină din Florești, că nu a oprit construcțiile din capătul străzii Donath.

“99% dintre blocuri sunt pe UAT Florești, nu avem implicare din partea Primăriei Florești să spună stop-joc pentru blocurile care defluiesc trafic în municipiul Cluj-Napoca. Nu avem o soluție viabilă”, a spus viceprimarul.

Pare o nedreptate pe care Dan Tarcea i-o face colegului de partid Bogdan Pivariu, primarul din Florești, întrucât de la instalarea sa nu s-a mai autorizat nicio construcție în acea zonă. Mai mult, primarul este în proces cu dezvoltatorii cărora le-a blocat proiectele de pe strada Pădurii.

Primăria Florești este în proces de aprobare a unui nou plan urbanistic general, care prevede inclusiv dezvoltarea întregii zone de nord a comunei, dincolo de Someș. Între timp, toată lumea știe că urmează să se facă centura metropolitană, însă în prima sa fază Floreștiul este minim deservit; practic, centura pleacă din dreptul unității militare, nu ajută oamenii care locuiesc în centrul satului.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.