Dîncu pe contraatac. „Dușmanul românilor este chiar domnul Florin Cîțu”
Fostul vicepremier Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a contraatacat astăzi. A spus despre Florin Cîțu că este un dușman al românilor. După ce l-a certat pe premier, l-a și ironizat: a spus că „plăcuțele suedeze ar trebui să se întoarcă pe partea cealaltă”. Este o trimitere la românul din Suedia care avea, în 2018, număr de înmatriculare la mașină M… PSD.
Iată postarea lui Vasile Dîncu:
„L-am văzut pe premierul Florin Cîțu spunând niște lucruri despre PSD care m-au șocat. Nu mă așteptam de la un intelectual, nici de la un politician, să folosească chestiuni de o asemenea lipsă de etică politică.
A spus că PSD este dușmanul poporului și că nu se poate face nicio înțelegere cu dușmanul românilor.
- Vreau să spun că dușmanul românilor este chiar domnul Florin Cîțu, cred că n-a înțeles foarte bine ce se întâmplă.
- Cred că este momentul ca ”plăcuțele suedeze” să se întoarcă pe partea cealaltă acum.
- Este foarte important în politică cum reușești să păstrezi cu celelalte partide un nivel de civilizație și de dialog.
- Ar trebui ca toate partidele din Parlament să știe asta; indiferent de orientarea lor, proiectul lor politic, partidele trebuie să fie mereu în dialog și să păstreze un dialog decent.
Nu mi-a plăcut niciodată și niciodată nu o să fac metafore care să fie jignitoare, care să însemne o parodiere a scopului lor, a siglei lor. Trebuie să ne respectăm cu toții în spațiul public”.
Răspunsul vine la șase zile după declarația de mai jos a lui Florin Cîțu, însă premierul a mai susținut și în trecut că PSD este dușmanul poporului.
„Eu, Florin Cîţu, am intrat în politică şi am spus foarte clar că niciodată nu voi face un compromis cu PSD. PNL – şi eu atâta timp cât sunt în PNL – nu va negocia cu cel mai mare duşman al poporului român. (…) A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Orice soluţie pentru situaţia în care ne aflăm astăzi trebuie negociată în coaliţia de guvernare, nu în afara ei. Fac apel la responsabilitate, la maturitate pentru că avem decizii importante de luat în perioada următoare”.