Dezinteres la licitație. Zece străzi centrale au autorizații pentru modernizare, dar nu există executant

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1208 Vizualizări.  

Licitația pentru modernizare a zece străzi din zona centrală (cele mai importante fiind Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu) a fost un eșec. Un singur candidat înscris, dar și acesta a fost descalificat.

“Abia am primit informația. Comisia de licitație nu a putut să atribuie contractul, nu au fost întrunite condițiile legale. Din fericire, încă suntem în termenul prevăzut de lege, avem timp să organizăm o nouă licitație”, a explicat primarul Emil Boc, în ședința de Consiliu Local de astăzi.

Proiectul celor zece străzi a fost întocmit de societatea Mossfern Arhitectură, care a câștigat în 2018 un concurs de soluții.

38,594,076

lei este costul estimat pentru execuția lucrării, adică undeva la opt milioane de euro.

Proiectul are autorizație de construire din vara anului trecut. În fapt, sunt două autorizații: numărul 721, pentru strada Universității, Kogălniceanu și cele adiacente, 724, pentru strada Iuliu Maniu, care a fost adăugată ulterior în proiect. Maniu a fost propusă prin programul de bugetare participativă.

Durata de execuție stabilită este de cel mult 24 de luni.

2023

este anul în care trebuie încheiate lucrările, având în vedere că se realizează pe fonduri europene, din exercițiul financiar 2014-2020 al Comisiei Europene.

Modernizarea are în vedere:

  • str. Mihai Kogălniceanu
  • str. Universității
  • str. Emmanuel de Martonne
  • str. Bolyai Janos
  • str. Hermann Oberth
  • str. Kovacs Dezso
  • str. Gaal Gabor
  • str. Baba Novac
  • Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor
  • str. Iuliu Maniu

Segmentul din Piața Cipariu a fost inclus pentru a avea o viziune unitară cu Baba Novac, de o parte și de alta a zidului vechii cetăți.

S-a propus și o legătură directă a străzii Kogălniceanu cu Bd. Eroilor, prin strada Emmanuel de Martonne și prin curtea interioară a vechii primării, care ar urma să devină un nou traseu pietonal.

3

hectare are suprafața supusă modernizării. Din total, 29.000 de metri pătrați îi măsoară suprafața carosabilă, trotuarele și pistele de biciclete.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.