Dezamăgirea lui Emil Boc: „Oamenii uită cum era Clujul”

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     1024 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a arătat dezamăgit de faptul că mulți dintre locuitorii orașului nu mai țin minte investițiile în infrastructură făcute pe vremea când era premierul României. Autostrada Gilău – Turda, prelungirea Bulevardului Muncii, centura Vâlcele – Apahida au reconfigurat la acel moment traseele transportului de marfă. E adevărat.

Pe de altă parte, poate că cetățenii remarcă altceva: că de atunci încoace infrastructura rutieră bate pasul pe loc. Câte centuri s-au făcut în ultimii 12 ani? Răspuns corect: zero.

„Puțini își mai amintesc cum era să treacă prin Apahida înainte de 2012-2013, cum era drumul prin Apahida. Acum avem centura de est făcută și prelungirea Bulevardului Muncii, încât traficul e mai suportabil. Cei care sunt veniți mai recent în Cluj nu știu de unde am venit. Oamenii uită cum era Clujul fără Autostrada Transilvania, când erau tirurile prin Mănăștur și prin Zorilor, pe Calea Turzii și peste tot. Se uită acest lucru foarte ușor. Uită cum era fără centură, când prin Bună Ziua și prin Cluj erau tirurile care urcau dealul. Uită aceste lucruri. Dar acesta e mersul vieții. Cei de rea-credință, cu rea-credință intenționată, nu spun și ce se face, doar ce nu se face”, a spus Boc, la Realitatea FM.

Pe de altă parte, ar fi incorect să nu remarcăm că în acești 12 ani s-a schimbat fața Clujului, mai ales în zona sa centrală, au fost cumpărate autobuze, troleibuze și tramvaie noi, s-a accelerat dezvoltarea spațiilor verzi și s-a investit în școli și spitale.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.